Willebroek beweegt! En daar zijn we trots op. Jong en oud kunnen deelnemen aan diverse activiteiten: sport overdag, joggings, sportweken, watersnoepdagen, Sportdagen Anders Zijn, scholenveldloop, fiets- en zwemlessen voor volwassenen, Sportsnacks… Ook qua sportinfrastructuur is er heel wat aanwezig in Willebroek: vier sporthallen, een atletiekpiste, een Finse piste, tennisterreinen, voetbalvelden, petanqueveldjes, een mountainbikeroute, verschillende visvijvers, een watersportbaan, een surf- en zeilvijver…

Inschrijven voor deze activiteiten kan op de webshop van de gemeente. Willebroek en Sport Vlaanderen willen samen zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen en daar kan jij bij helpen. Willebroek viert jaarlijks zijn kampioenen tijdens de Kampioenenviering. Op dit evenement worden de Trofee voor de Sportprestatie van het jaar, de Trofee voor Sportverdienste, de Jeugdtrofee, de Clubtrofee, de Trofee van de Sportpers en verschillende Waarderingstrofeeën uitgereikt. Er zijn in Willebroek meer dan 40 sportclubs actief in de meest diverse disciplines. Ze verwelkomen je graag op één van hun activiteiten. Bovendien hebben ze ook een stem in het sportbeleid van de gemeente. Ze verzamelen zich in de sportraad waar advies wordt gevraagd en gegeven aan het lokale beleid.

Als Sportdienst zijn we altijd op zoek naar goede samenwerkingen met organisaties, verenigingen, inwoners van onze gemeente. Heb je een goed idee, een project of een voorstel? Neem dan zeker contact op met ons.