G-sport

G-sport is er voor sportievelingen waarbij het bewegen en beleven net even anders is. Kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap krijgen bij G-sportclubs de kans om op hun eigen niveau te sporten in een reguliere sportclub. Meestal sporten G-sporters in een apart team binnen de club, maar soms sporten ze gewoon samen met leden zonder handicap.

Op website van gsport kan je heel wat info kan vinden: G-sportactiviteiten, G-sportvormingen, G-sportnieuws, een uitleendienst voor G-sportmaterialen (waaronder handbikes en sportrolstoelen), G-sportclubs…

Sporten en bewegen maakt ons fitter en gezonder. Sporters beleven meer! Daarom is het doel van Sport Vlaanderen om zo veel mogelijk mensen aan het sporten krijgen, met of zonder beperking. Sport Vlaanderen begeleidt je als (potentiële) G-sporter in je zoektocht naar een sport of sportclub waar jij je thuis voelt. Ook (G-)sportclubs, federaties, scholen, voorzieningen enzovoort kunnen bij Sport Vlaanderen aankloppen voor advies, coaching en financiële ondersteuning.