WZC Ten Weldebrouc

Woonzorgcentrum Ten Weldebrouc is een voorziening van de gemeente Willebroek en maakt deel uit van een ganse waaier aan diensten en voorzieningen van de organisatie Willebroek die er allemaal op gericht zijn om de Willebroekse burger in de watten te leggen, ook zij die - om welke reden ook - wat hulp kunnen gebruiken.

Wat kenmerkt Ten Weldebrouc?

De solidariteitsgedachte staat centraal. ln ons WZC leveren wij een uitgebreide dienstverlening die niet apart meer moet betaald worden, doch in ruime mate vervat is in de dagprijs die je betaalt voor je verblijf in ons WZC. Je weet wat en waarvoor je betaalt, zonder verrassingen. Een verblijf ¡n een woonzorgcentrum is nooit goedkoop, maar weet dat er in Ten Weldebrouc meer dan 150 medewerkers klaarstaan om hun beste beentje voor te zetten.

Wat betekent de naam Ten Weldebrouc?

Weldebrouc is eenvoudig de oudste benaming voor Willebroek die in een document werd teruggevonden. Tot 2010 was het WZC gekend als Berkenhof, een naam die nog wel enige jaren zal blijven hangen bij de Willebroekse bevolking. Bij de opening van de eerste nieuwe vleugel van het WZC, werd de tijd rijp geacht om ook de naam op te frissen. Begin 2016 werd de laatste fase van de bouwwerken voltooid, zodat we nu een moderne voorziening zijn waar je samen met 187 andere bewoners verblijft in één van de zes woon- en zorgafdelingen.

Bovendien beschikken we over een Centrum voor Kortverblijf met vijf kamers, waar je terecht kan voor een tijdelijk verblijf in het WZC en over een Dagverzorgingscentrum waar je één of meerdere dagen per week gezellig kan doorbrengen met andere senioren. Wil je hierover meer weten, dan kan je terecht bij de sociale dienst van het WZC of de coördinator van het Dagverzorgingscentrum