Hinder

Geluidsoverlast

Iedereen houdt van rust. Het is niet altijd fijn als die welverdiende rust verstoord wordt door hinderlijke geluiden in de buurt. Hoe kunnen we samen de nodige rust beschermen in onze gemeente?

Elk storend geluid is verboden als het niet noodzakelijk is, te verhelpen is of het andere inwoners verstoort en je erop wordt aangesproken. Een voorbeeld is opzettelijk lawaai van auto’s, zoals gierende banden.

Ook nachtlawaai valt hieronder. Nachtlawaai wil zeggen rumoer na tien uur ’s avonds of voor zes uur ’s ochtends. Verstoor je de nachtrust van je inwoners? Het kan je een boete tot 350 euro opleveren.

Gemotoriseerde werkzaamheden tijdens het tuinieren, zoals houtzagen en grasmaaien, mag in Willebroek op zondag enkel tussen 10.00 en 14.00 uur.

Hou dus ook je omgeving in het achterhoofd wanneer je wilde plannen hebt. Zo zorgen we samen voor een leefbare gemeente.

Wat is géén geluidshinder?

  • Werkzaamheden op werkdagen en zaterdagen die vergund zijn of waar de nodige voorzorgen getroffen werden
  • Spelende kinderen, als zij de openbare rust niet verstoren
  • Veldwerkzaamheden bij land- en tuinbouw
  • Werken aan de openbare weg
  • Vergunde activiteiten en manifestaties

Ongedierte

Heb je last van ongedierte in je huis of tuin? Grijp dan niet onmiddellijk naar chemische bestrijdingsmiddelen. Die middelen zijn vaak schadelijk voor je gezondheid en de omgeving. Klik hier om meer te lezen over ongediertebestrijding.

Andere hinder

Alle klachten inzake geluid, geur, stof en dergelijk mogen doorgegeven worden aan de dienst omgeving (per mail/telefonisch).