Willebroek in het teken van Internationale Vrouwendag

Een hele maand maart staat Willebroek in het teken van Internationale Vrouwendag. Via verschillende acties zetten we deze maand sterke vrouwen in Willebroek in de kijker.

Boekvoorstelling en interview - Seka Dobric (7/03)

Op 7 maart om 16.00 uur kan jij online een boekvoorstelling en interview met de Willebroekse Seka Dobric over het boek 'Vlucht naar mijn Droom'. Actrice Els Olaerts, bekend uit onder andere Blinker, Witse en Gent-West, zal in gesprek gaan met Seka Dobric, bekend van The Sky is the Limit. Ze vertelt over haar boek, waarin ze beschrijft hoe ze als anderstalige nieuwkomer en vrouw heel wat obstakels moest overwinnen, om uiteindelijk de American dream in Willebroek te beleven. Kijk waar ze nu staat!

Volg het interview gratis en op de eerste rij via je computer. Je krijgt ook de mogelijkheid om zelf vragen in te sturen! Schrijf je in via samenleven@willebroek.be en maak kans op een gratis gesigneerd exemplaar.

Meer vrouw op straat (vanaf 8/03)

We hebben in Willebroek welgeteld één vrouwelijke straatnaam: het Alida Peetersplein. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, zetten we het Alida Peetersplein letterlijk in de bloemetjes en trappen daarmee de campagne ‘Meer vrouw op straat’ af. We willen meer straatnamen die vernoemd werden naar (Willebroekse) vrouwen en jij kan ons daarbij helpen! Bezorg ons het invulstrookje in het 2830 magazine of dien jouw voorstel in vanaf 8 maart 2021 via het digitale platform.

Voorwaarden: zij moet geboren, gewerkt of geleefd hebben in onze gemeente. Namen van levende personen kunnen wettelijk niet gebruikt worden.

Campagne 'Nee tegen huiselijk geweld' (maart)

Tijdens een online campagne staan we stil bij huiselijk geweld. De coronaperiode zal bij jou thuis misschien spanningen hebben opgeleverd, het aantal meldingen rond familiaal geweld is enorm gestegen. We willen hier als gemeente bij stil staan en instanties die slachtoffers ondersteunen oplijsten. Bekijk hier een overzicht van organisaties waar jij terechtkan met je vragen, om je hart te luchten of hulp te zoeken.

Op Facebook kan je jouw profielfoto aanpassen om zo het taboe te doorbreken. In de bibliotheek voorzien we een tijdelijke cartoontentoonstelling over 'Geweldige Liefde'. De cartoons zijn de sterkste inzendingen uit de cartoonwedstrijd die vzw Zijn organiseerde rond het thema intrafamiliaal geweld. De winnaars werden gekozen door Eva Mouton en Kim Duchateau.