Huiselijk geweld: waar kan je terecht?

Soms zit je niet goed in je vel en kan je dit al eens afreageren op een ander. Dit gebeurt dan vaak bij de mensen die het dichtst bij je staan. Door de aanhoudende coronacrisis lopen de spanningen in huis misschien sneller op door het verliezen van een job, het constant thuiswerken, het verliezen van controle, enzovoort. Laat het niet te lang aanslepen zodat frustraties niet uitmonden in geweld.

Wil je je hart luchten over een bepaalde situatie? Voel je je thuis niet veilig? Verlies je zelf soms de controle? Of ben je op zoek naar meer informatie? We lijsten hier de verschillende instanties op waar jij terechtkan.

1712

Bel, chat of mail anoniem en gratis met de professionele hulplijn 1712. Dit is er voor iedereen die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling. Er is een aparte werking voor jongeren en volwassenen. 

CAW

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Klik hier of bel naar 0800 13 500.

Teleonthaal

Voor grote en kleine zorgen kan je steeds terecht op de algemene chat of telefoonlijn van Teleonthaal.

Awel

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Heb je zin in een babbel? Bel, mail of chat met Awel. Elk gesprek is anoniem en gratis.

Politie

Zit je in een noodsituatie? Bel het nummer 101 (politie) of 112 (medisch). Voor alle aangiften kan je terecht in een politiepost naar keuze. Je kan ook steeds online aangifte doen.

Vzw Zijn

De Beweging tegen Geweld - vzw Zijn zet regelmatig verschillende acties en campagnes op touw, om de problematiek bij het brede publiek in de aandacht te brengen.

Omgaan met conflicten