Woonleningen

Wil je een woning huren, kopen of renoveren? Goedkoop lenen helpt je over de drempel.

Renteloze huurwaarborglening van het Vlaams Woningfonds (Klemo)

Bij het huren van een woning wordt vaak een huurwaarborg aan de huurder gevraagd. Als dit een te grote hap is uit je budget, kan je een renteloze lening aangaan. Je kan maximaal 1.880 euro lenen als een alleenstaande. Heb je kinderen? Dan kan je voor een hoger bedrag lenen. Je inkomen mag niet meer bedragen dan 31.460 euro per jaar als alleenstaande, te verhogen in geval van kinderen.

Voorwaarde: je woning is je hoofdverblijfplaats is en je hebt geen andere woning in eigendom. Vraag de lening aan binnen de drie maanden na de ondertekening van de huurovereenkomst.

Als je meer wil weten over de renteloze huurwaarborglening, dan kan je contact opnemen met KLEMO voor een afspraak: 015 20 74 12 of info@klemechelen.be.

De Vlaamse Woonlening vanaf 1,60% van het Vlaams Woningfonds (Klemo)

Wil je een woning kopen, renoveren of behouden na een relatiebreuk? Dan is de Vlaamse woonlening misschien iets voor jou. Je inkomen mag naargelang je gezinssamenstelling tussen 9.817 euro en 70.000 euro schommelen, te verhogen in geval er personen met een handicap of meer kinderen zijn. Deze lening kan voor de hele aankoop (met verkoopprijs van 228.600 euro) of renovatie of schuld bij een relatiebreuk. De rente start vanaf 1,60%

Als je meer wil weten over de Vlaamse Woonlening, kan je contact opnemen met KLEMO voor een afspraak: 015 20 74 12 of info@klemechelen.be.

Renteloos renovatiekrediet bij een hypothecair krediet (VEA)

Vanaf 2021 kun je voor een woning of appartement met een slechte energieprestatie een renteloos renovatiekrediet afsluiten bij je bank. Je kan tot maximaal 60.000 euro lenen.

Bij het hoofdkrediet kan je een renteloos renovatiekrediet afsluiten om de eengezinswoning van label E of F naar label A, B of C te brengen binnen een periode van vijf jaar. Voor appartementen geldt een aanpassing van label D, E of F naar label A of B.

Renteloze energielening via Stekr (VEA)

Je wil je woning energiezuiniger maken? Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van dakisolatie, ramen, muurisolatie, zonnepanelen, In deze gevallen kan je, onder bepaalde voorwaarden, via Stekr een renteloze lening aanvragen aan 0% rente. Een energielening afsluiten kan tot 15.000 euro, met een terugbetalingstermijn van maximaal tien jaar.

Als je bijvoorbeeld een verhoogde tegemoetkoming hebt van het ziekenfonds of je inkomen lager ligt dan 31 550 euro of andere, kom je in aanmerking.

Als je meer wil weten over de energielening, kan je contact opnemen met Stekr voor een afspraak op het nummer 015 28 60 28 of via info@stekr.be.

Gratis verzekering gewaarborgd wonen (Wonen Vlaanderen)

Als je een hypothecaire lening afsluit voor het kopen, bouwen of verbouwen van een woning, kan je gratis de verzekering gewaarborgd wonen afsluiten. Zo helpt de Vlaamse overheid je jouw lening af te betalen als je een tijd niet kunt werken.

De verzekering loopt over een periode van tien jaar en bedraagt maximaal 600 euro per maand. De aanvraag moet worden ingediend ten laatste een jaar na de eerste kapitaalsopname van de lening.

Meer info vind je op de website van Wonen Vlaanderen.

Meer info over leningen en premies?

Contacteer onze dienst Wonen voor meer informatie.

Handige links