Een gezellig avondje uit, een snelle werklunch of een lekker glaasje op café? Willebroek heeft heel wat toffe horeca-zaken in haar gemeente. Zowel het centrum als de deelgemeenten bieden voor ieder wat wils.

Om in Willebroek een horecazaak te mogen uitbaten, moet je naast de verplichtingen van een (opstartende) ondernemer voldoen aan een aantal wetgevingen.

De voornaamste vergunningen of verplichtingen zitten vervat in onze horecavergunning (vergunning horeca-inrichting). Die vergunning biedt volgende verplichtingen:

  • controle op functie pand, technische controle brandweer, controle door politie,...
  • drankenvergunning voor het verstrekken en schenken van gegiste en/of sterke dranken (indien van toepassing)
  • aanvraag advies burgemeester inzake kansspelinrichting klasse C (indien van toepassing)

Als horeca-uitbater moet je je terrasvergunning apart aanvragen. Naast deze gemeentelijke formaliteiten zijn er ook andere verplichtingen waaraan je moet voldoen, zoals rond voedselveiligheid (FAVV), rookverbod en omgevingsvergunningen.

Tip! Alvorens de effectieve aanvraag voor de horecavergunning in te dienen gaat u best even na bij de dienst omgeving wat de vergunde toestand van het pand is. Een horecavergunning kan immers pas afgeleverd worden wanneer het pand de stedenbouwkundig functie van horeca bezit. Als blijkt dat de functie van het pand moet gewijzigd worden (bv. van winkel naar horeca) helpen zij u hier graag verder mee.