Openbaar vervoer

NMBS

Via het spoor staat Willebroek in verbinding met de omliggende grootsteden Antwerpen via Mechelen of Puurs-Sint-Amands, Sint-Niklaas, Brussel over Mechelen en Gent over Sint-Niklaas.

Momenteel heeft Willebroek één station. Het station is gevestigd op Stationsplein 1, 2830 Willebroek. Er is een fietsenstalling en een parking voorzien. Sinds 2015 zijn de loketten in het station van Willebroek gesloten. Voor tickets kan je terecht aan de ticketautomaat aan het station. 

Bereken je reis of boek je ticket online

De Lijn

Korting

Inwoners krijgen 20% korting op de Omnipas (25 tot en met 64 jaar). De korting wordt automatisch afgetrokken van de kostprijs. Deze reductie die de gemeente bijdraagt wordt onmiddellijk verrekend bij de aankoop van dergelijke abonnementen.

Voor meer informatie over de verschillende tarieven en biljetten kan je terecht op www.delijn.be of op 070 220 200. 

Binnenkort: sneltram

Snel langs de A12 richting Brussel

Er wordt volop aan een sneltram gewerkt, die vertrekt aan het Fort van Breendonk en -helemaal tot aan Brussel Noord zal rijden. Tot in Londerzeel gebeurt dat aan de oostelijke kant van de A12 en vanaf daar aan de westelijke kant. Er zijn in Willebroek, net als in de buurgemeenten Meise en Londerzeel twee haltes voorzien. Deze worden uitgebouwd als knooppunten waar reizigers gemakkelijk van het ene op het andere vervoersmiddel kunnen overstappen. Door het aantal haltes voor de sneltram te beperken kan hij zijn naam alle eer aandoen en je snel tot in Brussel brengen.

Woon-werkverkeer

De reistijd vanuit Willebroek naar Brussel zou met de sneltram ingekort worden. Waar het nu vaak tot 75 minuten duurt vooraleer je in Brussel-Noord bent, zal je er met de sneltram maar 40 minuten over doen. Wie langs de A12 werkt, kan met de sneltram vlot naar het werk. En omgekeerd, de lokale bedrijven daar zullen makkelijker werknemers kunnen aantrekken. Bovendien kan je heel eenvoudig overstappen op de nieuwe luchthaventram of de ringtram waardoor je gemakkelijk in de luchthavenregio geraakt.

Handige vrijetijds- en andere verplaatsingen

Met de sneltram worden Brussel-stad, Tour & Taxis, de Heizel, de Plantentuin van Meise ... vlot bereikbaar voor Willebroekenaars. Leuk voor een museumbezoek, winkelplezier of een gezellig etentje. Met één overstap (op de ringtram) geraak je bovendien ook in Vilvoorde. Ook dat centrum wordt daarmee vlot bereikbaar, alsook de ziekenhuizen van Jette en Vilvoorde en grotere secundaire scholen in de regio.