Solidariteit na overstromingen

We merken dat heel wat Willebroekenaren staan te popelen om te helpen na de verschrikkelijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Op verschillende plaatsen in Willebroek zijn lokale inzamelacties opgestart. We zien dat er enorm veel solidariteit is van onze inwoners. We zijn daarvoor bijzonder dankbaar!

Doe een financiële gift

Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique hebben de handen in elkaar geslagen om de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen te coördineren. Op dit moment lijsten zij de noden in de getroffen regio’s op. Op basis van die analyse zullen concrete noodhulpacties ondernomen worden.

Intussen is er ook een nationale financiële inzamelactie opgestart. Wil je solidair zijn met de slachtoffers van de wateroverlast? Neem dan alvast een kijkje op de website van het Rode Kruis. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden om hulp aan te bieden in de getroffen steden en gemeenten. 

Gemeente doneert 1 euro per inwoner

De gemeente Willebroek leeft mee met de vele landgenoten in de regio’s die zwaar getroffen zijn door de watersnood. Het gemeentebestuur doneert één euro per inwoner aan Rode Kruis-Vlaanderen. Met bijna 27.000 inwoners verzamelen we zo een mooi bedrag ten voordele van de reddingswerken in Wallonië. We hopen dat andere gemeenten en steden die zich niet in het getroffen gebied bevinden massaal dit voorbeeld volgen!

Werk mee als vrijwilliger

Het Rode Kruis doet eveneens een oproep naar helpende handen. Concreet zoeken ze naar mensen die zelf mee willen helpen met de taken die de volgende dagen en weken zullen moeten uitgevoerd worden, zoals puin ruimen. Via ons vrijwilligersplatform Willebroek Helpt kunnen inwoners die zich actief willen inzetten om vrijwillig hulp te bieden, zich aanmelden.

Helpen Helpt