Willebroek legt regenboogzebrapaden aan

De gemeente Willebroek hecht veel belang aan diversiteit en gelijkheid binnen de gemeente. Verschillende onderwerpen die binnen dit thema passen worden daarom het jaar rond in de schijnwerpers geplaatst. Zo brengen we bijvoorbeeld elk jaar op 17 mei de Internationale dag tegen Homofobie onder de aandacht. Iedere persoon moet kunnen zijn zoals hij is. In onze gemeente is er geen plaats voor discriminatie.

Twee regenboogzebrapaden

Deze gedachte wordt door de hele organisatie uitgedragen. Zo sloegen de dienst Samenleven en de dienst Openbare werken en mobiliteit de handen in elkaar om twee regenboogzebrapaden aan te leggen. Met deze regenboogzebrapaden zetten we letterlijk in de verf dat iedereen welkom is in Willebroek en dat onverdraagzaamheid niet wordt getolereerd. Dit initiatief draagt een steentje bij in de acceptatie van holebi’s en transgenders.

Er werd gekozen voor twee locaties in het centrum: eentje aan de bibliotheek in de Schoolweg en eentje aan het Oud Gemeentehuis in de August Van Landeghemstraat.

Werkgroep

Om de kwestie ook structureel aa te pakken, luistert de gemeente ook naar de noden van LGBTQ-gemeenschap (lesbian, gay, bi, transgender, queer). Wil je zelf graag meewerken rond dit thema en deelnemen aan de werkgroep? Geef ons een seintje!