Schat met online vragenlijst zelf in of een coronatest zinvol is

Voortaan kan je op de website van Mijn Gezondheid een nieuwe tool (Self Assessment Testing) raadplegen waarbij je zelf aan de hand van enkele vragen kunt inschatten of je een COVID-19-test nodig hebt. De bedoeling is om de werkdruk bij de huisartsen te verlagen. Door deze vragenlijst in te vullen kun je inschatten of een coronatest zinvol is.

Heeft de persoon die de vragenlijst invult milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, dan kan die na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen. Met de aangemaakte code kan hij/zij dan een afspraak maken om bij een testcentrum langs te gaan of bij een apotheek in de buurt. Hij/zij moet een (elektronische) afdruk van deze ingevulde vragenlijst kunnen voorleggen om de test te laten afnemen.

Om de privacy te beschermen, worden de antwoorden op deze vragen niet opgeslagen.

Let op: een vragenlijst kan uiteraard een medisch onderzoek niet vervangen. Als je ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort of jouw gezondheidstoestand snel achteruit gaat, neem dan altijd contact op met een arts.