Hoe geraak je aan jouw Covid Safe Ticket?

Wat is het Covid Safe Ticket?

Covid Safe Ticket, coronapas, covidpas … Het zijn allemaal verschillende benamingen voor hetzelfde: een document dat certificaten bevat over jouw coronasituatie.

Het Overlegcomité van 26 oktober 2021 besliste dat je steeds vaker je Covid Safe Ticket zal moeten voorleggen. Bijvoorbeeld bij je bezoek aan horecazaken, fitnesscentra en bepaalde publieke evenementen.

De coronapas kan drie types certificaten bevatten:

 • een vaccinatiecertificaat: daarmee bewijs je dat je volledig gevaccineerd bent tegen het coronavirus. Voor elke vaccinatie ontvang je een apart certificaat.
   
 • een herstelcertificaat: daarmee toon je aan dat je hersteld bent van het virus na een positieve coronatest van maximaal zes maanden geleden.
   
 • een testcertificaat: daarmee bewijs je dat je een coronatest onderging waarvan het resultaat negatief was (een PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur, een sneltest niet ouder dan 24 uur).

Het is mogelijk dat jouw coronapas meerdere certificaten bevat: bijvoorbeeld twee vaccinatiecertificaten en één herstelcertificaat.

Elk certificaat bevat een unieke QR-code. Als je die laat scannen, ziet de persoon die jou moet controleren meteen of je over de nodige documenten beschikt.

Hoe vraag je een coronapas aan?

Je kunt op drie manieren aan je coronapas geraken.

 • Via je smartphone: download de officiële CovidSafeBE-app en meld je daar aan met je digitale ID zoals itsme. Je certificaten worden zichtbaar in de app en zo heb je ze altijd digitaal op zak.
  Videozo installeer en gebruik je de app.
   
 • Via overheidswebsites: surf bijvoorbeeld naar Mijn BurgerprofielMijnGezondheid.be of MyHealthViewer. Ook daar moet je je aanmelden: met je identiteitskaart (en kaartlezer) of met je digitale ID zoals itsme. Je ontvangt je coronapas dan als pdf die je digitaal bewaart of afdrukt op papier.

  Lukt het je niet om je via de elektronische identiteitskaart of de itsme-app aan te melden? Dan kan je ook een afspraak maken met het lokaal registratiekantoor in Willebroek om je digitale sleutel te laten activeren om toegang te krijgen tot digitale overheidsdiensten.
   
 • Via de telefoon: als Vlaming kun je bellen naar 078 78 78 50. Op basis van je rijksregisternummer krijg je de papieren coronapas thuis opgestuurd, dat kan wel een weekje duren.

Nog niet gevaccineerd?

Een makkelijke manier om je Covid Safe Ticket te verkrijgen, is je laten vaccineren.

 • Weigerde je eerdere vaccinatieuitnodigingen, maar wil je de coronaprik alsnog laten zetten? Dat kan!
  Contacteer het callcenter via 03 303 79 78 (elke weekdag bereikbaar van 9 tot 12 uur).
   
 • Alle kinderen die twaalf jaar worden, ontvangen een uitnodiging. Daarin vind je de nodige gegevens om een afspraak te maken.

Derde prik voor 65-plussers

Ondertussen zijn we volop bezig met de derde prik voor 65-plussers. Ontving jij daarvoor een uitnodiging? Vergeet dan zeker niet om een afspraak vast te leggen via de gegevens in de uitnodiging.