Gezocht: beste buurman of -vrouw van Willebroek

Naar aanleiding van de Europese Dag van de Buren, gaan we de zoektocht aan naar de beste buurman of -vrouw van Willebroek. Om die te vinden, hebben we jouw hulp nodig!

De laatste vrijdag van mei is het traditioneel de Dag van de Buren. Normaal roepen we jullie op om hun stoel buiten te zetten en met de buren gezellig samen te zitten bij een hapje en een drankje. Dat was vorig jaar niet mogelijk door de coronamaatregelen, en ook dit jaar zitten fysieke bijeenkomsten er nog niet in. Toch willen we deze dag niet ongemerkt laten voorbij gaan.

We gaan de komende weken op zoek naar de beste buurman- of vrouw van Willebroek. We gaan op zoek naar de mooiste verhalen, over mensen die iets speciaal betekenen voor hun buur of zelfs voor de hele buurt. Nomineren kan tot en met zondag 16 mei, een jury kiest daarna uit alle inzendingen de drie mooiste verhalen. Deze mensen zetten we op de Dag van de Buren, op vrijdag 28 mei, in de bloemetjes.

Je buurman- of vrouw nomineren kan op www.willebroekwilwat.be/bestebuur of via de suggestiestrook in het 2830 magazine.

Feestelijke straten

Als extraatje bieden we ook gratis vlaggetjes aan om onze straten extra feestelijk te maken. De hele maand mei kan je de kleurrijke da's Willebroek-vlaggetjes ophalen in het Administratief Centrum, om je gevel of straat te versieren. Op de achterkant van het 2830-magazine vind je een leuke kleurplaat, waarop je een wens voor je buren kan noteren. Die kan je vervolgens aan je raam hangen of in de bus stoppen bij je favoriete buur.