Beweegvriendelijke gemeente: vul de vragenlijst in

Willebroek stapt mee in het 10.000-stappen project van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen. De komende vier jaar zetten we extra in op de gezondheid van de inwoners. We willen maar één ding: meer mensen die meer bewegen.

Wandelen is de gemakkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. Onderzoek toont aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag je gezondheid fundamenteel kan verbeteren. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen of in je vrije tijd.

Onze gemeente hecht veel belang aan gezondheid. De komende vier jaar gaan we stap voor stap op weg naar een beweegvriendelijke gemeente.

Elke stap telt

Elk jaar werken we rond een bepaald thema. Dit jaar brengen we stappensignalisaties aan in het straatbeeld, om visueel duidelijk te maken dat elke stap telt en dat bepaalde afstanden ook te voet gewoon haalbaar zijn. Want elke stap is er eentje in de goede richting.

Om de verplaatsingswijze en beweegroutes van de inwoners in kaart te brengen, start de gemeente met een grote bevraging. Inwoners kunnen die invullen via www.willebroekwilwat.be/10000stappen.

De volgende jaren zal er gewerkt worden rond meer beweegroutes en beweegacties. Er wordt ook extra ingezet op gezonde mobiliteit en het STOP-principe, waarbij stappen en fietsen in de kijker wordt gezet als manieren om zich te verplaatsen, nog voor het openbaar vervoer of personenwagens.