LGTBQI+

De gemeente Willebroek hecht veel belang aan diversiteit en gelijkheid binnen de gemeente en heeft respect voor ieders eigenheid. Verschillende onderwerpen die binnen dit thema passen worden daarom het jaar rond in de schijnwerpers geplaatst.

In april 2021 plaatsten we twee regenboogzebrapaden in het centrum van Willebroek om aan te tonen dat we de diversiteit binnen onze Willebroekse samenleving omarmen.

De LGBTQ+ gemeenschap is in Willebroek aanwezig. Zij hebben zich verenigd onder de noemer BeYou Willebroek. Ze strijden voor een inclusiever en diverser Willebroek, willen het thema bekender maken en mensen samenbrengen. Op hun gloednieuwe Facebookpagina ontdek je alvast meer over hun werking.

Zit je met vragen?

Heb je ondertussen vragen rond je geaardheid en kan je niet in je omgeving bij iemand terecht? Bel, chat of mail met Lumi op www.lumi.be. Zij helpen mensen die hierover willen praten en professionals die dit thema bespreekbaar willen maken in bedrijven, scholen en verenigingen. Ook op de website van çavaria vind je gemakkelijk je weg. 

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd bij het Roze Huis voor en over LGBTQ+. Neem snel een kijkje op hun Facebookpagina of website.

Regenboogvlag
Regenboogzebrapad