Coronavaccinatie

Extra openingsdag vaccinatiecentrum

Omdat er nog heel wat interesse is, werd beslist om het vaccinatiecentrum nog een laatste keer te openen voor inwoners van Willebroek die nog niet gevaccineerd zijn.

Woon je in Willebroek, ben je ouder dan 12 en kreeg je nog geen prik tegen het coronavirus? Dan kan je tijdens dit laatste vrije inloopmoment gewoon langskomen in het vaccinatiecentrum in Bedrijvenpark De Veert:

Woensdag 22 september 2021 tussen 17.00 en 20.00 uur

Vooraf een afspraak maken is niet nodig.

Personen die ouder zijn dan 18 kunnen kiezen tussen het vaccin van Johnson & Johnson (volledig gevaccineerd na één dosis) of dat van Pfizer. Kies je voor Pfizer, dan volgt een tweede prik op 6 oktober.Jongeren tussen 12 en 18 kunnen enkel gevaccineerd worden met het Pfizer-vaccin.

12- tot 15-jarigen hebben voor hun vaccinatie ook de toestemming van hun ouders nodig. Lees er hier alles over.

Waarom vaccineren?

De overheid wil minstens 70 procent van de bevolking vaccineren. De vaccinatie is vrijwillig en gratis voor elke burger.

Met vaccinatie kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Over het vaccin

Hoe werken de vaccins tegen het coronavirus? Wie kan zich laten vaccineren? Wanneer ben ik aan de beurt? Is een vaccinatie verplicht? Is het vaccin veilig? Hoe is dat zo snel ontwikkeld kunnen worden?

Vragen over coronavaccinatie zijn normaal. Op www.laatjevaccineren.be vind je alvast de belangrijkste antwoorden.

Vaccinatiecentrum Willebroek

Binnen de eerstelijnszone Klein-Brabant Vaartland zijn er twee vaccinatiecentra. Voor de inwoners van Willebroek werd het vaccinatiecentrum ingericht in een magazijn van AED Group in Bedrijvenpark De Veert. Inwoners van Bornem en Puurs-Sint-Amands kunnen terecht in sport- en evenementenhal Binder in Puurs-Sint-Amands.

Het Willebroekse vaccinatiecentrum ligt naast de Willebroekse brandweerpost en vlakbij de A12. Het is goed bereikbaar met de fiets, auto of openbaar vervoer. Voor wie minder mobiel is, wordt voor een alternatief gezorgd via de Minder Mobielencentrale.

Uitnodiging voor je vaccinatie

Inwoners zullen volgens een bepaalde volgorde persoonlijk worden uitgenodigd per brief, sms of e-mail, met daarin een voorstel van datum en tijdstip (voor beide dosissen). Dit tijdstip moet je digitaal of telefonisch bevestigen. Je afspraak verplaatsen kan op dezelfde manier.

Vrijwilligers vaccinatiecentrum

Momenteel zijn we enkel nog op zoek naar vrijwilligers met een medische achtergrond om mee te draaien in het vaccinatiecentrum. Andere profielen hoeven zich voorlopig niet meer aan te melden.

Informatie in andere talen?

Het Agentschap Integratie en Inburgering heeft de informatie over het coronavirus en het vaccin beschikbaar gemaakt in 29 verschillende talen. Je vindt de meertalige info op deze site of via de mobiele app Crisis Information Translated.

Meertalige info