Coronavaccinatie

De overheid wil minstens 70 procent van de bevolking vaccineren. De vaccinatie is vrijwillig en gratis voor elke burger.

Met vaccinatie kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Over het vaccin

Hoe werken de vaccins tegen het coronavirus? Wie kan zich laten vaccineren? Wanneer ben ik aan de beurt? Is een vaccinatie verplicht? Is het vaccin veilig? Hoe is dat zo snel ontwikkeld kunnen worden?

Vragen over coronavaccinatie zijn normaal. Op www.laatjevaccineren.be vind je alvast de belangrijkste antwoorden.

Vaccinatiecentrum Willebroek

Binnen de eerstelijnszone Klein-Brabant Vaartland zijn er twee vaccinatiecentra. Voor de inwoners van Willebroek werd het vaccinatiecentrum ingericht in een magazijn van AED Group in Bedrijvenpark De Veert. Inwoners van Bornem en Puurs-Sint-Amands kunnen terecht in sport- en evenementenhal Binder in Puurs-Sint-Amands.

Het Willebroekse vaccinatiecentrum ligt naast de Willebroekse brandweerpost en vlakbij de A12. Het is goed bereikbaar met de fiets, auto of openbaar vervoer. Voor wie minder mobiel is, wordt voor een alternatief gezorgd via de Minder Mobielencentrale.

Op 20 februari 2021 werden de eerste vaccins toegediend aan zorgprofessionals uit de eerste lijn. Vanaf 1 maart zijn de 65-plussers aan de beurt, gevolgd door de rest van de bevolking.

Uitnodiging voor je vaccinatie

Inwoners zullen volgens een bepaalde volgorde persoonlijk worden uitgenodigd per brief, sms of e-mail, met daarin een voorstel van datum en tijdstip (voor beide dosissen). Dit tijdstip moet je digitaal of telefonisch bevestigen. Je afspraak verplaatsen kan op dezelfde manier.

Vrijwilligers gezocht!

We zoeken nog mensen die kunnen vaccineren zoals artsen en verpleegkundigen, maar ook mensen die op andere vlakken hun steentje willen bijdragen, bijvoorbeeld voor het logistieke luik of de administratieve afhandeling van de vaccinatie.

Wil ook jij meewerken in het vaccinatiecentrum? Meer info en aanmelden kan via onderstaande link.

Informatie in andere talen?

Het Agentschap Integratie en Inburgering heeft de informatie over het coronavirus en het vaccin beschikbaar gemaakt in 29 verschillende talen. Je vindt de meertalige info op deze site.

Meertalige info