Willebroek doet mee aan Week tegen Pesten

Uit onderzoek blijkt dat 1 op 6 Vlaamse kinderen en jongeren het slachtoffer is van pesten. Dat zijn alarmerende cijfers. Via verschillende activiteiten tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten, die plaatsvindt vanaf 5 februari, willen we dit bespreekbaar maken.

Wandelen tegen Pesten

Neem in februari deel aan de wandeling in centrum Willebroek of stippel aan de hand van deze ludieke opdrachten zelf een wandeling uit voor je school, vereniging of organisatie. Via een vrije wandeling met opdrachten willen we je aan het denken en praten zetten.

Stuur je leuke foto’s of diepzinnige uitspraken door naar info@willebroek.be en maak kans op een leuk gadget tegen pesten.

Brouwershof

Brouwershof

De Wip

Pleintje De Piepel

A. Van Landeghemplein

A. Van Landeghemplein

Park Bel-Air

Park Bel-Air

Speeltuin Atheneum

Speeltuin Atheneum

Watertoren De Naeyer

De Naeyer

Webinar 'Mijn leven als superheld'

Liv Leeman, auteur, dompelt je onder in de achterliggende visie van het boek. Waarom is elk kind een superheld? Hoe kan je als hulpverlener, ouder, begeleider of leerkracht de superkrachten van je kinderen laten groeien? Liv geeft theoretische achtergrond rond veerkracht en brengt heel wat praktische methodieken mee waar jij mee aan de slag kan.

5 voor 12

Download onze inspiratiebundel voor iedereen die met kinderen en jongeren aan de slag wil gaan. Thema's zoals weerbaarheid, emoties, vriendschap, groepssfeer, zelfvertrouwen, talenten en sociale media worden hierin besproken.