Geocaching #daswillebroek | Sport Vlaanderen Hazewinkel

De watersportbaan van Sport Vlaanderen Willebroek is internationaal gerenommeerd in de kajak- en roeisport: voor vele nationale en internationale ploegen biedt het een ideale trainingsplek in aanloop naar de belangrijke kampioenschappen. Op de watersportbaan worden jaarlijks ook vele nationale en internationale kampioenschappen georganiseerd.

Ook als je geen topsporter bent, vind je bij Sport Vlaanderen Willebroek een sport op jouw maat. De watersportbaan in Willebroek is de uitvalsbasis voor verschillende watersportverenigingen. Die organiseren niet alleen eigen clubtrainingen, maar ook opleidingen en initiatielessen in roeien, kajak, mountainbiken, zeilen of windsurfen. Om veiligheidsredenen is het als individuele sporter niet mogelijk om de watersportbaan te gebruiken.

Wie verblijft op het domein kan ook fietsen en mountainbikes huren.

Je kan ook gezellig wandelen, lopen of fietsen op dit prachtige domein. De watersportbaan ligt midden in een natuurgebied, dus aan wandelpaden geen gebrek.

Sinds 1 juni 2019 sport iedereen in Hazewinkel rookvrij. Dat doen ze in navolging van de campagne "Generatie Rookvrij". Begin 2018 engageerde Sport Vlaanderen zich om kinderen die vanaf 2019 geboren worden een rookvrij leven te beloven. Dit gebeurde samen met de organisaties: het Vlaams Instituut Gezond Leven en Kom op tegen Kanker. Vanaf 1 juni 2019 vragen ze alle bezoekers om nog enkel te roken in de aangeduide rookzones, onttrokken aan het zicht van kinderen. De zones waar je wel mag roken zijn aangeduid met een blauw bordje en zijn voorzien van een asbak.
Dank je wel om onze kinderen rookvrij te helpen opgroeien.

Hazewinkel