Geocaching #daswillebroek | Rekamkeizum

(Probeer dit ook eens achterstevoren te lezen)

“Een plaats om samen te musiceren, spelen, picknicken, vergaderen of gewoon genieten van de natuur. Waar kleur, fantasie en mobiliteit een rol krijgt en waar jong en oud elkaar kan ontmoeten”

Deze multifunctionele ‘toen nog denkbeeldige’ plaats zagen de leden van het jeugdensemble van de Koninklijke Fanfare De Vrienden Van 't Recht' vzw in Blaasveld ook wel ‘De Muziekmak(k)ers’ graag gerealiseerd worden. Samen met de Belgische kunstenaar Nick Ervinck gingen zij aan de slag om dit ‘virtueel’ concept om te bouwen tot een reële plek.

De Rekamkeizum is meer dan gewoon een ‘plek’, het is ook een kunstwerk. Als je goed kijkt lijkt de constructie met haar lijnenspel en ingekleurde vlakken wel op een abstract schilderij. Of misschien zie jij wel een insect dat ontwaakt en op het punt staat zijn fel gekleurde vleugels te spreiden. De houten vloer in de vorm van een blad, waarop de constructie rust, verwijst naar de groene omgeving waarin het werk zich bevindt.

De Rekamkeizum is het derde kunstwerk van het WILLEBROE project dat gerealiseerd werd. Met het WILLEBROE project, waar bewust de K van Kunst is weggelaten, heeft de gemeente Willebroek haar burgers aan het werk gezet. In samenspraak met haar bevolking werden 5 locaties uitgekozen waar een kunstwerk op maat van iedere plek zou komen. 

Rekamkeizum