Bespaar tonnen water. Ga voor een duurzame regenwaterton!

Streekintercommunale IGEMO organiseert, in samenwerking met de gemeente Willebroek, een samenaankoop regenwatertonnen. Deze loopt van maandag 1 november tot en met zondag 21 november 2021.

Deze samenaankoop regenwatertonnen focust zich op duurzaamheid en kwaliteit, zowel in het assortiment tonnen als in de bijhorende service (inclusief optionele levering en installatie aan huis). Dit totaalpakket aan duurzaamheid, kwaliteit en service vindt u in deze samenaankoop aan zeer scherpe prijzen.

Dit initiatief is absoluut nodig. Drinkwater wordt immers steeds schaarser en duurder. Duurzaam omgaan met het beschikbare water is dus nodig. Dit betekent niet alleen spaarzaam omspringen met drinkwater, het betekent ook andere bronnen van water zo efficiënt mogelijk aanspreken. Zo biedt bijvoorbeeld regenwater enorm veel potentieel. 

Kortom: het opvangen en gebruiken van regenwater m.b.v. van een regenwaterton is goed voor de natuur en voordelig voor jouw portefeuille.  

Waarom is regenwater zo belangrijk? 

Door de klimaatverandering zullen langere periodes van droogte, zoals tijdens de voorbije zomers, vaker voorkomen. Om te vermijden dat onze (drink)waterbevoorrading nog meer onder druk komt te staan, moeten we maximaal inzetten op de opvang en het gebruik van regenwater. Dit draagt bij aan een klimaatbestendige en watervriendelijke tuin. Bovendien verkleint regenwateropvang ook het risico op overstromingen. 

Duurzaam en efficiënt omgaan met regenwater maakt deel uit van de SDG’s (‘sustainable development goals’ of duurzame ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties. Deze 17 SDG’s, gekoppeld aan 169 targets, vormen een actieplan om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet opnieuw op koers richting duurzaamheid te brengen. Duurzaamheid zit in het DNA van IGEMO: de SDG’s staan dan ook expliciet vermeld in IGEMO’s ondernemingsstrategie. 

Wat kan ik allemaal doen met regenwater? 

Regenwater opvangen is een slimme manier om een extra watervoorziening aan te leggen. Deze kan je in en om het huis gebruiken voor bijvoorbeeld het wassen van de auto en de bewatering van de tuin.  

Wist je dat er in België ongeveer 800 liter per vierkante meter regenwater valt in een heel jaar? Dit opvangen en gebruiken zal al snel een flinke besparing opleveren op je (leiding)waterfactuur. 

Interesse in een regenwaterton? 

Je vindt, naast de webshop met beschikbare regenwatertonnen, ook alle praktische informatie op de website van IGEMO.