Wandel mee tijdens de Nacht van de Duisternis op 9 oktober

Ook in 2021 doet Willebroek mee aan de Nacht van de Duisternis. Op zaterdag 9 oktober doven we -waar mogelijk- onze straatverlichting en kan jij deelnemen aan een begeleide boswandeling in het Blaasveldbroek. Samen met een gids maak je een mooie tocht in het maanlicht. Onderweg krijg je uitgebreide informatie over het nachtleven in de natuur.

Elk kwartier gaat er een beperkte groep onder begeleiding van een gids op pad. Het vertrek is voorzien aan de parking van het Blaasveldbroek in de Broekstraat.

Net als de voorbije jaren slaan we de handen in elkaar met de Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant, Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos en de Natuurgidsen van ’t Broek. Tijdens de wandeling geven zij je onder meer info over de effecten van lichtvervuiling, zowel bij mens als dier. 

  • De Vereniging voor Sterrenkunde Klein-Brabant zorgt er bij helder weer voor dat we de sterren en hemel kunnen bewonderen door diverse telescopen.
  • Natuurpunt zorgt voor randanimatie en interessante weetjes
  • De gemeente Willebroek trakteert op een warme chocomelk of een lekker kopje soep zodat iedereen na de wandeling een beetje kan opwarmen.

Er zullen opnieuw enkele preventieve coronamaatregelen worden getroffen zodat iedereen veilig kan genieten. Daarom is vooraf inschrijven noodzakelijk. Na je inschrijving krijg van ons nog een bevestiging over het vertrekuur en enkele praktische richtlijnen. Gezinnen met jonge kinderen proberen we zo vroeg mogelijk in te plannen.

Zet je stevigste wandelschoenen al klaar, want het kan modderig zijn tijdens de wandeling.

Zaklampen laten we thuis, zelfgemaakte lampionnetjes zijn wel welkom. Op deze manier doen we zelf niet aan lichtvervuiling en creëren we extra sfeer. De leukste ontwerpen vallen zelfs in de prijzen!

Wil je meer informatie? Contacteer ons via omgeving@willebroek.be of 03 866 90 50.

 

NvdD