Voorbereidingen Sneltram gestart

De Sneltram is een van de tram- en buslijnen van het Brabantnet en kadert in het programma Werken aan de Ring. Werken aan de Ring zet volop in op het Brabantnet. Dat zijn drie tram- en trambuslijnen waarvan eentje langs de A12 de Sneltram wordt, die tussen Willebroek en Brussel-Noord loopt. Die moet een afstand van 29 km overbruggen in 40 minuten, een grote tijdswinst tegenover het openbaar vervoer vandaag.

Er komen nieuwe haltes in Willebroek, Londerzeel, Wolvertem, Meise en Strombeek-Bever. Van Willebroek tot Londerzeel loopt de Sneltram ten oosten van de A12 van Londerzeel tot in Brussel loopt de Sneltram ten westen van de A12. Daarna volgt de Sneltram het traject van de bestaande tramlijnen 51 via Tour & Taxis en de nieuwe Suzan Danielbrug over het kanaal naar het Noordstation. Langs het traject komen ook hoogwaardige fietsvoorzieningen. 

De voorbereidingen zijn ondertussen begonnen. In 2021 en 2022 wordt het vergunnings- en aanbestedingstraject doorlopen. In 2023 kan worden gestart met de aanleg van de tramlijn.