Vaccinatiecentrum Willebroek gebruikt QVAX-reservelijst

Vorige week lanceerde de Federale Overheid QVAX, een systeem waarmee je je online kan registreren op een reservelijst voor het coronavaccin. Ook het vaccinatiecentrum van Willebroek maakt gebruik van deze toepassing.

Via QVAX kan elke meerderjarige burger zich aanmelden om gecontacteerd te worden wanneer er coronavaccins zouden over zijn op het einde van een vaccinatiedag.

Een registratie via het QVAX-platform biedt geen garantie dat je daadwerkelijk zal gecontacteerd worden. Binnen de Eerstelijnszone Klein-Brabant-Vaartland houden we ons strikt aan de opgelegde volgorde van vaccinatie. Je zal dus sowieso enkel uitgenodigd worden via de reservelijst als de leeftijdsgroep waartoe je behoort officieel aan de beurt is. Door de hoge opkomst zijn restvaccins bovendien eerder uitzonderlijk.

Hoe werkt het?

1. Wil je een plaatsje op de reservelijst van het vaccinatiecentrum? Registreer je online via QVAX.be.

  • Iedereen kan zich inschrijven die:
    • ouder is dan 18 jaar
    • nog geen uitnodiging ontvangen heeft voor vaccinatie
  • Je vult een aantal gegevens in: rijksregisternummer, naam, e-mail en telefoonnummer.
  • Je duidt aan op welke momenten je beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan. Je engageert je dat je die kalender up-to-date houdt en daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten. 

2. Word je opgeroepen van de reservelijst? Bevestig snel en ga naar het vaccinatiecentrum.

Je ontvangt een uitnodiging per sms en/of e-mail.

  • Je hebt 30 minuten de tijd om te bevestigen dat je snel naar het vaccinatiecentrum zal komen. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. 
  • Zodra je bevestigt, zal je online doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken hoe laat precies je in het vaccinatiecentrum verwacht wordt voor je vaccinatie. Je boekt dan meteen ook je tweede vaccinatiemoment (voor de meeste vaccins zijn er immers twee dosissen nodig). 

Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven.