Vaccinatie voor 5- tot 11-jarigen

Alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen de kans om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Ook het vaccinatiecentrum van Willebroek is helemaal klaar voor hun komst.

Boek je afspraak

Alle uitnodigingen voor kinderen uit Willebroek zijn intussen verstuurd. De meeste ouders zullen de brief intussen al ontvangen hebben. Een digitale versie vind je ook op myhealthviewer.be. Met de vaccinatiecode op de uitnodigingsbrief kun je zelf online een afspraak boeken.

Voor de eerste prik zijn er vaccinatiemomenten op:

  • woensdag 19 januari
  • zaterdag 22 januari
  • woensdag 26 januari
  • zaterdag 29 januari

De tweede prik wordt ingepland drie weken na de eerste.

Ouders komen samen met hun kind langs of geven een toestemmingsbrief mee aan de persoon die het kind begeleidt. Breng zeker de kids-ID of ISI+-kaart mee.

Waarom vaccineren?

De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmettingen en ziekte. Zo kan het virus zich minder en moeilijker verspreiden. Door je kind te laten vaccineren, wordt het beschermd tegen COVID-19 én raakt het gezins-, school- en vrijetijdsleven van kinderen minder verstoord. Dat biedt voordelen voor je kind en de maatschappij.

Ons vaccinatiecentrum is kindvriendelijk aangekleed en er staat een opgeleid team klaar voor de begeleiding en vaccinatie van je kind.

Nog vragen? Hier vind je heel wat antwoorden.