Bied je afval correct aan en zet het tijdig buiten

Bied je afval correct aan

Bij de ophaling van papier en karton worden er vaak sorteerfouten vastgesteld door IVAREM. Voor PMD zijn er sinds 1 januari 2021 nieuwe sorteerregels van kracht. Je kan nu je PMD-zak (naast plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons) bijvullen met extra plastic verpakkingen als potjes, schaaltjes, vlootjes of folies. Vul de PMD-zak niet met plastics die geen verpakking zijn (bv. fietshelm, kapstok, speelgoed). Zulke harde plastics kan je gratis brengen naar de recyclageparken van IVAREM.

Voor alle informatie over het sorteren en aanbieden van je afval kan je terecht op www.ivarem.be

Zet je afval op tijd buiten

Sinds 1 januari 2021 zijn er een aantal nieuwe dienstverleners aan de slag voor de ophaling van papier/karton en PMD in de IVAREM-regio.

Het kan zijn dat je als burger daardoor het gebruikelijke uur van ophaling ziet veranderen. Dit betekent dat je jouw afval correct gesorteerd en op tijd dient aan te bieden zodat het effectief wordt opgehaald. Kijk op je ophaalkalender om het juiste uur te weten. Zet jouw afval daarbij steeds aan de openbare weg op een plek die goed zichtbaar is.

Geraakt de ophaalwagen niet tot bij jou door bv. wegenwerken, markt...? Volg dan de richtlijnen die je kreeg of bied het afval aan op de dichtstbijzijnde openbare weg die wel bereikbaar is.