Corona: info voor handelaars

Algemene info

Check zeker ook de tips van Unizo, Voka en Horeca Vlaanderen.

Richtlijnen heropening horecaterrassen

www.heropstarthoreca.be
Affiches 'heropstart horeca' (Horeca Vlaanderen)
Buitenprotocol 'Veilig in de horeca' (Paritair Comité 302)
Folder 'Maak je corona-terras brandveilig' (Brandweer)

Communicatiemateriaal

Klik hier voor een overzicht van flyers, affiches en ander communicatiemateriaal rond coronamaatregelen dat we ter beschikking stellen aan onze verenigingen en handelaars.

Coronahulp voor zelfstandigen

Een overzicht van maatregelen van de Vlaamse overheid vind je op www.vlaanderen.be/corona en op de websites van Unizo, Voka en Vlaio.

Ga na welke ubsidies én financieringsmaatregelen er zijn voor ondernemers: www.vlaio.be/subsidiedatabank              

Check de Unizo-steuntool: Zie jij het bos door de steunmaatregelenbomen niet meer? Geen nood, UNIZO schiet te hulp. Aan de hand van enkele vragen (waaronder je gedraaide omzet, aantal personeelsleden...) berekenen zij op welke subsidies je recht hebt én hoeveel die bedragen.

Info over de steunmaatregelen voor landbouw en visserij vind je hier.

Psychologisch steunsysteem voor zelfstandigen in nood

Om de zelfstandigen te helpen, heeft VZW UPDI, met de steun van minister Frank Vandenbroucke en minister David Clarinval, een preventief en proactief ondersteuningssysteem ontwikkeld. Concreet bieden wij tot 8 gratis psychologische sessies aan elke zelfstandige in nood aan, bij een psycholoog in zijn/haar regio. De zelfstandigen kunnen zich via het gratis telefoonnummer 0800 300 25 aanmelden voor deze hulp.

Meer informatie vind je op deze website of op deze flyer

Cadeaubon #samentegencorona

Tijdens de coronacrisis werden meer dan 1.000 #samentegencorona-cadeaubonnen verkocht, om in deze moeilijke periode de handelaars in Willebroek te steunen.

1.Tot 31 augustus 2021 konden klanten hun #samentegencorona-cadeaubon uitgeven

2. Als de cadeaubon #samentegencorona volledig is opgebruikt en ontwaard (= afgestempeld + ondertekend) door de handelaar, dan heeft de klant recht op een gratis da’s Willebroek-waardebon van 10% van het bedrag (max. 500 euro per persoon voor de totaliteit van al zijn #samentegencorona-cadeaubonnen), geschonken door de gemeente Willebroek. Is de handelszaak lid bij Willebroek Winkelhart? Dan ontvangt de klant ook nog een Willebroek Winkelhart 10%-waardebon (max. van 500 euro per persoon).

3. Daarmee kan de klant 31 december 2021 langsgaan:

  • bij een deelnemende handelaar van de #samentegencorona-cadeaubonactie om de groene da’s Willebroek 10%-waardebon te spenderen. Alle deelnemende handelaars vind je hier.
  • bij een lid van Willebroek Winkelhart dat deelnam aan de #samentegencorona cadeaubonactie om de gele Willebroek Winkelhart 10%-waardebon te spenderen.

4. Als handelaar kan je maandelijks, tot en met 31 maart 2022, een aanvraag tot uitbetaling indienen bij het gemeentebestuur voor de 10%-waardebonnen via de dienst lokale economie.

Voeg volgende zaken toe aan je aanvraag:

  • Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier.
  • De ontvangen 10%-waardebonnen waarvoor je de uitbetaling aanvraagt

De uitbetaling van de Willebroek Winkelhart 10%-waardebonnen doe je rechtstreeks bij Willebroek Winkelhart. Gemeente Willebroek doet de uitbetaling van da's Willebroek 10%-waardebonnen.

Aanvraag gehomologeerde terrasconstructies

In de periode 8 mei tot en met 31 december 2021 kan een horeca-inrichting die vergund is als restaurant en/of café met vestigingsplaats Willebroek zijn/haar subsidie voor tijdelijk vergunde gehomologeerde (= overdekte) terrasconstructies aanvragen bij de Gemeente Willebroek.

Ten laatste op 1 december 2021 kan de subsidie voor kalenderjaar 2021 aangevraagd worden volgens onderstaande procedure:

  • De aanvraag tot subsidiëring wordt door de horeca uitbater op het daartoe bestemde formulier ingediend bij de gemeente Willebroek, dienst lokale economie.
  • Bij het dossier dient de factuur voor de huur van de gehomologeerde overkapping met het betaalbewijs. bijgevoegd te worden.
  • De aanvraag dient te gebeuren ten laatste op 1 december 2021 om voor het kalenderjaar 2021 subsidie te kunnen krijgen van de verleende vergunning van de gehomologeerde overkapte terrasconstructie. De aanvraag is pas ontvankelijk als alle dossierstukken vóór deze datum ingediend werden.
  • De uitbetaling van de subsidie zal gebeuren binnen de 2 maanden na de indiening van het subsidiedossier.

De gehomologeerde terrasconstructies mogen nog blijven staan tot en met de einddatum van uw vergunning of uiterlijk tot en met 31 maart 2022. Het subsidiereglement loopt ook tot en met 31 maart 2022.Voor het kalenderjaar 2022 kan u pas in 2022 en ten laatste op de vervaldag van uw vergunning de subsidie aanvragen.