Corona: info voor handelaars

Algemene info

Check zeker ook de tips van Unizo, Voka en Horeca Vlaanderen.

Richtlijnen heropening horecaterrassen

www.heropstarthoreca.be
Affiches 'heropstart horeca' (Horeca Vlaanderen)
Buitenprotocol 'Veilig in de horeca' (Paritair Comité 302)
Folder 'Maak je corona-terras brandveilig' (Brandweer)

Communicatiemateriaal

Klik hier voor een overzicht van flyers, affiches en ander communicatiemateriaal rond coronamaatregelen dat we ter beschikking stellen aan onze verenigingen en handelaars.

Coronahulp voor zelfstandigen

Een overzicht van maatregelen van de Vlaamse overheid vind je op www.vlaanderen.be/corona en op de websites van Unizo, Voka en Vlaio.

Ga na welke ubsidies én financieringsmaatregelen er zijn voor ondernemers: www.vlaio.be/subsidiedatabank              

Check de Unizo-steuntool: Zie jij het bos door de steunmaatregelenbomen niet meer? Geen nood, UNIZO schiet te hulp. Aan de hand van enkele vragen (waaronder je gedraaide omzet, aantal personeelsleden...) berekenen zij op welke subsidies je recht hebt én hoeveel die bedragen.

Info over de steunmaatregelen voor landbouw en visserij vind je hier.

Subsidie begeleidingstraject

De gemeentelijke subsidiebegeleidingstraject ondernemers geeft kleine zelfstandigen (met max. 20 werknemers) die actief zijn in Willebroek het recht op een tussenkomst van de helft van de opleidingskost van een begeleidingstraject bij een erkende opleidingsorganisatie met een maximum van 165 euro per aanvrager. Zo wil de gemeente ondernemers stimuleren om zichzelf te blijven bijscholen en hen zo een duwtje in de rug geven om deze crisisperiode door te komen.

Klik hier voor meer info.

Cadeaubon #samentegencorona

Tijdens de coronacrisis werden meer dan 1.000 #samentegencorona-cadeaubonnen verkocht, om in deze moeilijke periode de handelaars in Willebroek te steunen.

1. Nog tot 31 augustus 2021 kunnen klanten hun #samentegencorona-cadeaubon uitgeven

2. Als de cadeaubon #samentegencorona volledig is opgebruikt en ontwaard (= afgestempeld + ondertekend) door de handelaar, dan heeft de klant recht op een gratis da’s Willebroek-waardebon van 10% van het bedrag (max. 500 euro per persoon voor de totaliteit van al zijn #samentegencorona-cadeaubonnen), geschonken door de gemeente Willebroek. Is de handelszaak lid bij Willebroek Winkelhart? Dan ontvangt de klant ook nog een Willebroek Winkelhart 10%-waardebon (max. van 500 euro per persoon).

3. Daarmee kan de klant 31 december 2021 langsgaan:

  • bij een deelnemende handelaar van de #samentegencorona-cadeaubonactie om de groene da’s Willebroek 10%-waardebon te spenderen. Alle deelnemende handelaars vind je hier.
  • bij een lid van Willebroek Winkelhart dat deelnam aan de #samentegencorona cadeaubonactie om de gele Willebroek Winkelhart 10%-waardebon te spenderen.

4. Als handelaar kan je maandelijks, tot en met 31 maart 2022, een aanvraag tot uitbetaling indienen bij het gemeentebestuur voor de 10%-waardebonnen via de dienst lokale economie.

Voeg volgende zaken toe aan je aanvraag:

  • Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier.
  • De ontvangen 10%-waardebonnen waarvoor je de uitbetaling aanvraagt

De uitbetaling van de Willebroek Winkelhart 10%-waardebonnen doe je rechtstreeks bij Willebroek Winkelhart. Gemeente Willebroek doet de uitbetaling van da's Willebroek 10%-waardebonnen.

Consumptiebonnen

Begin december werden de consumptiebonnen verdeeld. Hiermee wil de gemeente:

  • de koopkracht verhogen van huishoudens die omwille van de coronacrisis in een specifieke noodsituatie bevinden
  • de lokale economie, die sterk is getroffen door de coronacrisis, via een krachtige lokale impuls versterken

De bonnen zijn uitsluitend te gebruiken bij leden van Willebroek Winkelhart. Ze zijn geldig tot 30 juni 2021.

Een vraag tot uitbetaling kan je maandelijks doen via het aanvraagformulier, dat je richt aan gemeentebestuur Willebroek, t.a.v. Financiële dienst OCMW, Pastorijstraat 1, 2830 Willebroek.