Coronavaccinaties

De overheid wil minstens 70 procent van de bevolking vaccineren. De vaccinatie is vrijwillig en gratis voor elke burger.

Met vaccinatie kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Wanneer krijg ik een vaccin?

Er zijn nog niet voldoende vaccins voor iedereen. Daarom verloopt de vaccinatiecampagne in fases.

Waar krijg ik mijn vaccin?

De eerstelijnszone Klein-Brabant Vaartland zal beschikken over twee vaccinatiecentra. Voor de inwoners van Willebroek komt er een vaccinatiecentrum in een magazijn van AED Group in Bedrijvenpark De Veert. Inwoners van Bornem en Puurs-Sint-Amands zullen terechtkunnen in sport- en evenementenhal Binder in Puurs-Sint-Amands.

AED zal instaan voor de inrichting van de hal en krijgt de hulp van Event Masters om alles vlot te laten verlopen. Het magazijn ligt naast de Willebroekse brandweerpost en vlakbij de A12. Het is goed bereikbaar met de fiets, auto of openbaar vervoer. Voor wie minder mobiel is, wordt voor een alternatief gezorgd.

Vanaf 15 februari zijn de vaccinatiecentra operationeel. Inwoners zullen persoonlijk worden uitgenodigd per brief, sms of e-mail. Daarna kun je je digitaal of telefonisch registreren.

Veelgestelde vragen

Hoe werken de vaccins tegen het coronavirus? Wie kan zich laten vaccineren? Wanneer ben ik aan de beurt? Is een vaccinatie verplicht? Is het vaccin veilig? Hoe is dat zo snel ontwikkeld kunnen worden?

Vragen over coronavaccinatie zijn normaal. Op www.laatjevaccineren.be vind je alvast de belangrijkste antwoorden.