Covid Safe Ticket

Wat is het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Het Covid Safe Ticket is alleen geldig in België.

Op technisch vlak zijn het Covid Safe Ticket en het Europees coronacertificaat identiek. Beide werken met een QR-code, die automatisch op je smartphone verschijnt via de CovidSafeBE-app.

Het Covid Safe Ticket op Bel-Air Woods 2021

Op vrijdag, zaterdag en zondag krijg je met je Covid Safe Ticket en je identiteitskaart toegang tot het festivalterreinen van Bel-Air Woods. Op het festivalterrein hoef je dan geen afstand te houden of mondmasker te dragen.

Tijdens de openluchtfilm op donderdag geldt deze regeling nog niet. Op donderdag zullen bijgevolg de geldende coronamaatregelen nog van toepassing zijn (zittend publiek, voldoende afstand,...)

Wie komt in aanmerking voor een Covid Safe Ticket?

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket als je:

 • ouder bent dan 12 jaar (geboortejaar 2009) en je meer dan 2 weken volledig bent ingeënt.
 • een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt.
 • een PCR-test liet afnemen, met een negatief resultaat. Dit resultaat is geldig op de dag van de test en twee dagen erna. Opgelet: het Covid Safe Ticket is pas geldig als het resultaat van deze test is opgeladen. Dat kan tot 24 uur duren. (Zie verder bij ‘Wanneer moet ik een coronatest laten afnemen om naar Bel_air Woods te komen?’)
 • een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. Dit resultaat is geldig op de dag van de test en de dag erna. Opgelet: het Covid Safe Ticket is pas geldig als het resultaat van deze test is opgeladen. Dat kan tot 24 uur duren. (Zie verder bij ‘Wanneer moet ik een coronatest laten afnemen om naar Bel-Air Woods te komen?’)

Moeten ook kinderen onder de 12 jaar een Covid Safe Ticket aanvragen?

Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen Covid Safe Ticket te tonen om toegang te krijgen tot Bel-Air Woods. Bij twijfel bij de controle moeten ze wel kunnen aantonen dat ze jonger zijn dan 12 jaar (kids-ID).

Hoe kan ik het Covid Safe Ticket aanvragen?

Heb je al een Europees coronacertificaat, dan hoef je geen bijkomend document aan te vragen. Anders kan je je Covid Safe ticket aanvragen op verschillende manieren:

 • Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakije).
 • Je kan ook contact opnemen met de Helpdesk van Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.

Hoeveel kost een Covid Safe Ticket?

Een Covid Safe Ticket is gratis. Moet je een coronatest laten afnemen om je Covid Safe Ticket te krijgen, dan moet je wel betalen voor je coronatest.

Hoeveel kost een coronatest?

Kreeg je nog niet de kans om je volledig te laten vaccineren (inclusief de twee weken na de tweede vaccinatie)? Dan kan je twee keer gratis worden getest. Je kan hiervoor gratis PCR-testcodes aanvragen. De code die je krijgt om je gratis of betalende test vast te leggen, is 10 dagen geldig.

Anders kost een PCR-test gemiddeld 46,81 euro als je bent ingeschreven bij een Belgische verzekeringsinstelling.
Een sneltest (of antigeentest) kost 26,70 euro.

Hoe kan ik een PCR-test aanvragen?

Je kan op de website mijngezondheid.belgië.be inloggen met je identiteitskaart of de itsme-app. Hier kan je je gratis of betalende test aanvragen. Het systeem geeft je dan cijfercode. Met die code kan je, via dezelfde website, meteen een reservatie maken in een testcentrum naar keuze. Meer info vind je hier.

Waar vind ik mijn testresultaat van mijn PCR-test?

Het testresultaat van je PCR-test kan je raadplegen op myhealthviewer.be of via de CovidSafeBE-app.

Hoe kan ik een sneltest aanvragen?

Maak tijdig een afspraak met een apotheker die sneltesten aanbiedt. Je vindt een lijst onderaan deze pagina. Meer info over een sneltest bij je apotheker vind je in deze folder.

Wanneer moet ik me ten laatste laten testen om toegang te krijgen tot Bel-Air Woods?

Een PCR-test is geldig op de dag van afname + 48u. Opgelet: het kan tot 24u duren voor het resultaat van een negatieve test in je Covid Safe Ticket staat. Laat je je testen op woensdagnamiddag, dan kan je met de PCR-test dus op donderdag naar de oen vrijdag naar Bel-Air Woods. Wil je ook op zaterdag en zondag toegang krijgen tot het festivalterrein, dan moet je je op vrijdag opnieuw laten testen.

 • PCR-test op donderdag —> in je Covid Safe Ticket voor Bel-Air Woods op vrijdag en zaterdag
 • PCR-test op vrijdag —> in je Covid Safe Ticket voor Bel-Air Woods op zaterdag en zondag

Een antigeentest of sneltest is geldig op de dag van afname + 24u. Opgelet: het kan tot 24u duren voor het resultaat van een negatieve test in je Covid Safe Ticket staat. Laat je je testen op donderdagnamiddag, dan kan je met de sneltest dus enkel op vrijdag naar Bel-Air Woods. Wil je ook op zaterdag en zondag toegang krijgen tot het festivalterrein, dan moet je je telkens de dag voordien opnieuw laten testen.

 • sneltest op donderdag —> in je Covid Safe Ticket voor Bel-Air Woods op vrijdag
 • sneltest op vrijdag —> in je Covid Safe Ticket voor Bel-Air Woods op zaterdag
 • sneltest op zaterdag —> in je Covid Safe Ticket voor Bel-Air Woods op zondag

Wie mag de coronatesten afnemen?

Om geldig te zijn voor het Covid Safe Ticket moet de PCR-test of de antigeentest worden afgenomen door medisch geschoold personeel. Wie de test precies mag afnemen en in welke omgeving, dat lees je hier. Hieronder vind je ook een lijst van waar je een coronatest kan laten afnemen in de buurt van Mechelen.

Hoe wordt het Covid Safe Ticket gecontroleerd?

Het Covid Safe Ticket is persoonlijk. Dit betekent dat de personen die instaan voor de toegangscontrole van Bel-Air Woods ook de identiteit van de eigenaar controleren. Vergeet dus zeker niet om ook je identiteitskaart mee te brengen naar Bel-Air Woods.

Bij het scannen van jouw Covid Safe Ticket worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisator of bewakingsfirma. Zij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bv. of het nog geldig is).

De vrijwilligers van Bel-Air Woods voeren de toegangscontrole uit om het festival voor iedereen aangenaam en veilig te laten verlopen. Zo zorgen ze er mee voor dat zoveel mogelijk mensen van de concerten kunnen genieten.

Alvast bedankt om daarom op een fijne en respectvolle manier met onze vrijwilligers om te gaan!