Boostervaccinatie in volle gang

De vaccinatiecampagne gaat intussen verder. Inmiddels werden alle 85-plussers en peronsen met een verminderd immuunsysteem uitgenodigd voor een derde dosis van het coronavaccin. Momenteel worden ook alle Willebroekse 65-plussers uitgenodigd voor hun boosterprik. Ook zorgverleners worden vanaf half november uitgenodigd voor een extra dosis.

Inmiddels werd ook beslist om alle personen die de enkele dosis van het Johnson & Johnson-vaccin kregen vanaf half december uit te nodigen voor een boostervaccin. In Willebroek zal dit het vaccin van Pfizer zijn.

De overheid gaf verder ook de opdracht om een plan uit te werken voor een algemene boostervaccinatie voor personen jonger dan 65. Hieruit zal onder meer moeten blijken hoe en wanneer welke personen hun boostervaccin zouden krijgen. Het globaal plan voor deze veralgemeende boostervaccinatie wordt besproken op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid van 27 november.

Uitnodiging ontvangen?

Als je je uitnodiging hebt ontvangen, kan je zelf je afspraak in het vaccinatiecentrum vastleggen. Dat kan online of telefonisch.

Aangezien het callcenter momenteel erg druk bevraagd is en de wachttijden lang kunnen oplopen, raden we je aan om je afspraak online vast te leggen.

Coronavaccin én griepvaccin?

Het coronavaccin en het griepvaccin kunnen gelijktijdig worden toegediend. Beide vaccins tezamen toedienen vermindert de bescherming tegen griep en covid-19 niet. Dat bevestigt wetenschappelijk onderzoek.

Nog niet gevaccineerd en wil je toch nog een vaccin?

Dat kan nog steeds! Neem contact op met het callcentrum en plan jouw prik.