Wijkcomposteerpark in Willebroek-Zuid viert vijftiende verjaardag

- 14 juni 2017 -

Het wijkcomposteerpark Willebroek-Zuid aan de Parklaan bestaat vijftien jaar. Op zaterdag 17 juni wordt dit vijftienjarig bestaan van het park dan ook uitgebreid gevierd.

 

In 1995 startte het gemeentebestuur met de verkoop van compostvaten. Twee jaar later werden de eerste compostmeesters opgeleid. Een tijdje later, in juni 1998, opende een kleinschalig compostpark op het containerpark. Nu vijftien jaar geleden, in mei 2002, opende het compostpark Willebroek-Zuid aan de Parklaan. Al vijftien jaar lang zetten de Willebroekse compostmeesters zich hier vrijwillig in.

 

Vijf jaar geleden, in augustus 2012, werd er vlakbij het composteerpark een zes meter hoge biodiversiteitstoren gebouwd. De combinatie van droge materialen en levende planten en het spel van wind, zon, licht en schaduw moeten zorgen voor een zo groot mogelijke biodiversiteit. Vandaag is het kunstwerk een warm hotel voor tal van dieren en insecten. Deze toren werd ontworpen door de compostmeesters in overleg met kunstenaar Angelo Vermeulen en architect Kris Meys.

 

Vandaag draait het composteerpark op volle toeren. Buurtbewoners uit de aanpalende straten kunnen er twee keer per week, op woensdag en zaterdag, terecht met hun groenten-, fruit- en tuinafval. Verder kunnen schoolklassen en alle geïnteresseerden tijdens demosessies alles leren over het composteren en kringlooptuinieren.

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster