Strategische projecten

Willebroek Morgen

De ambitie van Willebroek Morgen ligt terecht vrij hoog en is niet zomaar te vertalen in één of meer projecten die de gemeente op korte termijn kan realiseren. Om die ambitie echt waar te maken, is een gecoördineerde aanpak op lange termijn noodzakelijk. Alleen op die manier is een samenhangende kwalitatieve ontwikkeling van Willebroek als aangename woongemeente en bedrijvige kern mogelijk.

Die samenhangende visie garandeert dat elk project dat zich aandient, maximaal geïntegreerd wordt in het geheel en een sterke bijkomende impuls betekent voor de hele gemeente.

De wedstrijd rond de as Station-Watertoren toonde duidelijk aan dat de aanpak van deze as een zeer goede katalysator kan zijn voor de beoogde globale aanpak van de kern. Het winnende ontwerp van Stramien biedt, naast een ontwerp voor de heraanleg van de as zelf, namelijk een directe link met drie strategische projecten voor Willebroek.

 

Op lokaal niveau biedt de aanleg van een park rond de bibliotheek tal van mogelijkheden. Een tweede project speelt in op de koppeling van de stationsomgeving aan de ontwikkelingen Willebroek-Noord. Het derde strategisch project is de doortocht van de A12 tot aan de brug, doorheen de hele kern.

 

Voor omleidingen van De Lijn, gelieve http://www.delijn.be/ te raadplegen of te bellen naar 070 220 200 (tussen 7u en 19u).

http://reisinfo.delijn.be/omleidingen/OmleidingenHome.faces 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster