Willebroek kiest ‘Brouwershof’ als nieuwe naam voor het park

De naam voor het gloednieuwe park aan de Schoolweg is bekend. De Willebroekenaar stemde massaal op Brouwershof als nieuwe naam. De link met de geschiedenis van de locatie werd duidelijk gesmaakt.

 

Dit voorjaar riep de gemeente Willebroek haar inwoners op om een naam voor het nieuwe park aan de Schoolweg te bedenken. Inwoners, verenigingen en organisaties brachten massaal voorstellen aan. Uit alle inzendingen werd een shortlist opgesteld met drie mogelijke namen: Brouwershof, Centrumpark en Park van de Toekomst. In de afgelopen maand kon de Willebroekenaar op een van deze namen zijn of haar stem uitbrengen.

Op vrijdag 22 juni maakte burgemeester Eddy Bevers de nieuwe naam bekend. Meer dan de helft van de stemmers koos voor de naam ‘Brouwershof’, welke een duidelijke link met de vroegere brouwerij bevat.

 

Historische link

 

Met 53,4 % van de stemmen, was Brouwershof de overduidelijke winnaar. Op de tweede plaats eindigde ‘Park van de Toekomst’, met 25,7% van de stemmen. ‘Centrumpark’ eindigde op de derde plek, met 20,9%. 771 personen stemden online of via een stembus in het gemeentehuis. Aan de stemming was ook een wedstrijd verbonden. Willebroekenaar Sam Vaningelgem kwam uit de bus als gelukkige winnaar en ontvangt een Willebroekse Kadobon ter waarde van €100 die hij kan besteden bij de Willebroekse handelaars.

 

Je vindt het park ter hoogte van de bibliotheek en de oude Sint-Nikolaasbrouwerij, tussen de Schoolweg en de Stationsstraat. De brouwerij met ast en mouterij had een ommuurde tuin, die nu omgevormd is tot een open park met slingerende paden, monumentale bomen, open zitplekken, een speeltuin en een leestuin.

 

Vuurdoop


“We zijn erg blij met de nieuwe naam”, glundert Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek. “De naam Brouwershof heeft voor vele Willebroekenaars nog steeds een historische bijklank. Ik ben dan ook trots dat het nieuwe park een blijvende herinnering vormt aan de oude Sint-Nikolaasbrouwerij.”

 

Het Brouwershof krijgt meteen zijn vuurdoop tijdens de Kanaalfeesten. Op vrijdag 22 juni vind je er de Perron 4-stage en op zaterdag 23 juni is het de locatie van het Cultuurpodium. Het park wordt ook geïntegreerd in het vernieuwde parcours van de braderie.

 

  

  

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster