Willebroek stelt project 'Pleincoaches' voor

29/03/2018


Op zaterdag 31 maart 2018 wordt de aftrap gegeven voor het Willebroekse project van de ‘Pleincoaches’. Het project wordt gedragen door de mobiele jeugdwerkers van ROJM en opgevolgd door de dienst Vrije Tijd en de dienst Integrale Veiligheid van de gemeente Willebroek.

 

Op vakantiedagen en tijdens het schooljaar -op woensdag, zaterdag en zondag- zijn de pleincoaches een aanspreekpunt voor de gebruikers van de speelpleintjes in Willebroek en houden ze een oogje in het zeil. De pleincoaches zijn vrijwilligers die worden ingezet in de buurt waar ze zelf wonen. Op die manier is er een optimale link tussen de pleincoach en de buurt.

 

Burgemeester Eddy Bevers: “Met het project van de pleincoaches willen we vooral een positieve relatie opbouwen met de jongeren op de pleintjes. We willen de sociale controle op de speelpleinen vergroten en zijn ervan overtuigd dat we op deze manier de sociale overlast kunnen beperken en tegelijk ook de weerbaarheid van de jongeren kunnen verhogen.”

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster