Groepsaankoop e-bikes 2018

Willebroek organiseert in samenwerking met IGEMO opnieuw samenaankoop elektrische fietsen in 2018

 

Na een succesvolle editie in 2017 herhaalt IGEMO de samenaankoop elektrische fietsen in regio Rivierenland. Geïnteresseerde fietsliefhebbers zullen in mei-juni 2018 opnieuw de kans krijgen om een elektrische fiets met korting aan te schaffen. Voor de samenaankoop zoekt IGEMO enthousiaste burgers die mee in de stuurgroep willen stappen om de voorwaarden en leveranciers te kiezen.

 

In het voorjaar van 2017 organiseerde IGEMO samen met Duffel, Lier, Mechelen en Willebroek een samenaankoop van elektrische fietsen en bakfietsen. Bij de samenaankoop werden 334 elektrische fietsen en 41 elektrische bakfietsen aangekocht.

 

Uit een rondvraag bij de kopers liet bijna 80 % van hen weten zeer tevreden te zijn met hun aankoop. Meer dan de helft verklaart ook meer kilometers dan voorheen te fietsen. Ongeveer de helft van de ondervraagden doet dat voor woon-werk- of woon-schoolverkeer. De samenaankoop e-bikes heeft dus zeker een effect op de mobiliteit in de regio.

Vanwege deze succesvolle editie in 2017 besliste IGEMO en Willebroek dit voorjaar opnieuw een samenaankoop e-bikes te organiseren. Inwoners uit regio Rivierenland zullen zich in mei-juni 2018 een elektrische fiets met korting kunnen aanschaffen. Om verschillende doelgroepen aan te spreken, opteert IGEMO ervoor een aanbod van 2 dames- en 2 herenmodellen uit te werken voor particulieren.

 

Stuurgroepleden voor samenaankoop fietsen gezocht

Het aanbod van de samenaankoop zal gekozen worden door een stuurgroep van enthousiaste burgers die mee beslissen aan welke voorwaarden de e-bikes moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan leveranciers. Er wordt gekozen om een aanbod naar particulieren uit te werken met 2 dames- en 2 herenmodellen. Tussen deze modellen moet een voldoende groot prijsverschil zijn zodat verschillende doelgroepen zich aangesproken voelen. Zo willen we bijvoorbeeld ook de schoolgaande jongeren aanzetten tot meer fietsen.

 

Interesse?

 

Wil je meewerken aan deze stuurgroep? Dan verwachten we dat je 2 keer langskomt:

  • in maart om de technische vereisten van de fietsen te bespreken,
  • in april om de aangeboden fietsen te beoordelen.

 

Heb je interesse om deel te nemen aan de stuurgroep? Bezorg ons dan je gegevens  voor 26 februari 2018 via www.igemo.be/samenaankoop-e-bikes.

 

Wil je inschrijven?

 

Er is een onlineformulier beschikbaar om de inschrijvingen te centraliseren. Dat is te vinden op de website van IGEMO (link).

Contactpersoon:
Pieter Dresselaers
Mobiliteitsdeskundige/projectmanager mobiliteit
015 28 65 85
0489 69 78 68
pieter.dresselaers@igemo.be

 

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster