Afgelasting Stratenloop op 1 oktober 2017 (Grote Prijzen van Willebroek)

30/09/2017


Via een bericht op de Facebookpagina van organisator vernam het gemeentebestuur van Willebroek dat de Stratenloop van zondag 1 oktober werd afgelast.

 

Schepen van sport Ronny Somers: “Op het Facebookbericht staat te lezen dat de Stratenloop die deel uitmaakt van de Grote Prijzen van Willebroek morgen, zondag 1 oktober 2017, niet zal kunnen doorgaan. De organisatie zou niet aan voldoende seingevers geraken om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. We waren enorm verbaasd over dit bericht omdat de organisator de voorbije dagen nog volop reclame maakte en sportievelingen aanmoedigde om in te schrijven.  Ondanks de inzet en voorbereidingen van onze gemeentediensten worden wij nu door de organisator geconfronteerd met deze plotse afgelasting. Als wij als gemeente hier vroeger van op de hoogte zouden zijn gebracht, hadden wij mogelijks nog de nodige helpers/vrijwilligers kunnen vinden om de loopwedstrijd normaal te laten doorgaan. Nu is het natuurlijk te laat.”

 

“Uiteraard zijn wij not amused met deze gang van zaken. We zullen nu nagaan welke onkosten er al door onze diensten zijn gemaakt in de aanloop naar dit evenement zodat die kunnen teruggevorderd worden bij de organisator die via een aanbesteding werd aangesteld. We gaan zeker ook bekijken hoe het nu verder moet met de verdere samenwerking voor de evenementen die nog op stapel staan. We hebben alvast een dringend overleg gevraagd met de organisator zodat we toch nog de nodige toelichting krijgen over deze lastminute afgelasting. Wij willen ons alvast verontschuldigen bij de recreanten en de deelnemers die zich al hadden ingeschreven. We zullen erop  toezien dat de organisator de inschrijvingsgelden spoedig zal terugstorten.”

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster