"Willebroek Fietst": €1500 voor school met meeste deelnemers

01/06/2017


Hivro’s 17e gezinsfietstocht “Willebroek Fietst”

Gemeente Willebroek schenkt 1500 euro aan de school met het grootste aantal deelnemers

 

Op zondag 4 juni 2017 is de gezinsfietstocht “Willebroek Fietst” van Hivro vzw al aan haar zeventiende editie toe. Om zoveel mogelijk gezinnen op de fiets te krijgen wordt deze klassieker in samenwerking met de Willebroekse Gezinsbond en de gemeente Willebroek georganiseerd.  

 

Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden (8, 25 en 50 kilometer) en vijf verschillende vertrekplaatsen:

 

  • Centrale vertrekplaats: August Van Landeghemplein, Willebroek
  • Tisselt - Meubelen Van Den Bergh, Brielen 5
  • Blaasveld - Sint-Jorisschool, Mechelsesteenweg 226
  • Puurs - Hof Van Coolhem - Coolhemstraat 64 (enkel 25 en 50 km)
  • Londerzeel - Fitality, Blauwenhoek 78 (enkel 25 en 50 km)

 

De opbrengst van deze gezinsfietstocht wordt integraal geïnvesteerd in het mobiel verkeerspark van Hivro vzw. Hiermee bezoeken de vrijwilligers van Hivro vzw op regelmatige tijdstippen de verschillende scholen in de regio. Via een behendigheidsparcours leren ze de leerlingen hoe ze hun fiets onder controle kunnen houden en brengen ze hen op een leuke manier de verkeersregels bij. Hivro vzw bereidt de klassen van het zesde leerjaar ook voor op het fietsexamen dat samen met de lokale politie van Mechelen-Willebroek wordt georganiseerd.

 

Schepen Luc Spiessens: Wat 17 jaar geleden begon als een kleine organisatie is intussen uitgegroeid tot een volwaardige fietshappening, met naast de fietstocht ook heel wat randanimatie bij de verschillende controlepunten. Ideaal voor een gezellig dagje uit waarop je onze gemeente en de omliggende regio al fietsend kan leren kennen. Als gemeente willen we Hivro vzw ten volle steunen. Dit volledig belangeloos initiatief om onze fietsende jeugd te leren hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen begeven, verdient het grootste respect. Daarom voorziet de gemeente Willebroek nog een extraatje. De school die met procentueel het grootst aantal deelnemers aan de start van deze gezinsfietstocht komt, belonen we graag met een cheque van 1.500 euro. De winnende school kan het bedrag vrij besteden aan de verkeersveiligheid in en rond hun school.”

 

Alle informatie over de gezinsfietstocht “Willebroek Fietst” vind je op www.gezinsfietstocht.be.

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster