Willebroekse finalist Mister Gay hijst op 17 mei de regenboogvlag

17/05/2017


Op woensdag 17 mei 2017 werd de regenboogvlag gehesen aan het Administratief Centrum in Willebroek. Burgemeester Eddy Bevers deed dit samen met Sasha De Swert, finalist bij Mister Gay Belgium 2017. Met deze symbolische daad steekt Willebroek de holebi- en transgendergemeenschap een hart onder de riem. 

 

“Wereldwijd viert men op 17 mei de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie. Op deze dag wordt elk jaar de discriminatie en de vervolging van holebi's en transgenders aangeklaagd”, zegt burgemeester Eddy Bevers, tevens bevoegd voor diversiteit, integratie en samenleven. “Net zoals de afgelopen jaren laten we de regenboogvlag aan ons Administratief Centrum wapperen. Op vraag van Sasha hijsen we deze keer de regenboogvlag graag samen met hem. Sasha woont in onze gemeente en wil als finalist van de wedstrijd Mister Gay Belgium op deze manier extra aandacht vragen voor de discriminatie van holebi’s en transgenders.”

 

“Ook in Willebroek heeft iedereen het recht om samen met zijn of haar partner onbezorgd over straat te kunnen lopen. Het hijsen van deze regenboogvlag is een enorm mooi gebaar om alle holebi’s en transgenders in onze gemeente te steunen”, stelt Sasha De Swert.

 

“Hiermee geven we het krachtige signaal dat onze gemeente begaan is met Sasha’s boodschap en dat we die willen uitdragen naar al onze inwoners, ongeacht hun genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Discriminatie, op welke basis dan ook, kunnen we niet tolereren”, aldus burgemeester Bevers.

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster