Willebroekse ‘ZOWI’ genomineerd voor de Gouden Kinderschoen

16/03/2017


De ZOWI-werking van de gemeente Willebroek werd genomineerd voor de Gouden Kinderschoen in de categorie ‘samenwerking’. Deze award is een initiatief van de VVSG (de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) die op deze manier de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van toegankelijke kinderopvang wil belonen.

 

ZOWI, voluit Zomer Willebroek, werd in 2016 gelanceerd en is geboren uit de creatieve breinen van de Willebroekse Vrijetijdsdiensten. De Jeugddienst, SportdienstCultuurdienstBibliotheekBuitenschoolse Kinderopvang ’t Appelboompje en de dienst Toerisme en Evenementen bundelden hun krachten en middelen en werkten bijna een volledig jaar aan de voorbereiding van deze geïntegreerde zomerwerking die de vroegere speelpleinwerking en een deel van de sportkampen vervangt. Deze samenwerking heeft tal van voordelen: er kunnen meer kinderen opgevangen worden en er wordt een grotere verscheidenheid aan activiteiten aangeboden zodat kinderen hun talenten verder kunnen ontwikkelen en nieuwe eigenschappen kunnen ontdekken. Ook overlappingen en hiaten binnen het aanbod worden op deze manier weggewerkt. De vernieuwende aanpak viel heel erg in de smaak waardoor deze manier van werken in 2017 wordt verdergezet en wordt uitgediept.

 

Stemmen op ZOWI kan tot 31 maart 2017 via www.goudenkinderschoen.be. De winnaars in de vijf categorieën worden op  27 april tijdens de Inspiratiedag Kinderopvang in Gent bekroond met De Gouden Kinderschoen.

 

Hier vindt u alvast -in primeur- het ZOWI-zomerprogramma van 2017.

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster