Eerste Octopuspaal ingehuldigd in Tisselt

24/10/2016

 

Deze ochtend werd aan de GO! Basisschool Klim-Op de allereerste Octopuspaal op het grondgebied van Willebroek ingehuldigd.

 

Dat deze Tisseltse school aan de Blaasveldstraat als eerste een Octopuspaal krijgt, heeft ze te danken aan haar overwinning in een wedstrijd. Burgemeester Eddy Bevers: “Tijdens de jaarlijkse fietstocht van Hivro vzw, het Huis inzake Verkeer en Ruimtelijke Ordening, sponsorde de gemeente een Octopuspaal aan de school die het grootst aantal leerlingen afvaardigde: de Klim-Op sleepte deze prijs in de wacht. Natuurlijk verliezen we de andere scholen niet uit het oog. Binnen twee à drie maanden krijgen alle Willebroekse basisscholen hun Octopuspaal. Maar de Klim-Op in Tisselt krijgt dus de eer om de spits af te bijten.”

 

Schepen van mobiliteit Luc Spiessens bevestigt: “In Willebroek dragen we verkeersveiligheid hoog in het vaandel. Schoolkinderen, onze zwakste weggebruikers, willen we uiteraard het best beschermen. Daarbij kunnen Octopuspalen zoals deze in Tisselt hun steentje bijdragen. De paal zorgt er met zijn felle kleuren voor dat het voor weggebruikers duidelijk is dat ze een schoolomgeving naderen en dat ze zich aan de regels van een zone-30 moeten houden.”

 

 

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster