Programma Werelddag van verzet tegen armoede

29/09/2016

 


Naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen armoede op 17 oktober organiseert de gemeente Willebroek en ATD Vierde Wereld samen met tal van andere organisaties op zaterdag 15 oktober een dag in het teken van armoede. Op 22 oktober volgt een optreden van 'Onze Rijkdom'.

 

15 oktober 2016

In de Gemeentelijke Schouwburg (August Van Landeghemplein 101) kan je op 15 oktober 2016 terecht voor een welzijnsbeurs, weggeef-en tweedehandsbeurs, crea-workshops, tentoonstelling en nog veel meer. Ook het gemeentelijk actieplan tegen armoede wordt op deze dag voorgesteld.

 

 

Het programma:

 

12.30 uur

Sobere lunch met soep en brood

 

13.30 uur

Verwelkoming

 

14.00 uur

Dialoogtafels


 • Geld maakt gelukkig of misschien niet gelukkig
  Armoede kan en mag niet herleid worden tot een centenkwestie. Toch vormt dit een belangrijk aspect van armoede, want het helpt alleszins om een aantal basisbehoeften gegarandeerd te zien. Via spel en dialoog reflecteren we over bestedingspatronen en over het omgaan met beperkte middelen.
 • Energiezuinig wonen versus energiearmoede
  Iedereen van ons kent het :de laatste tijd swingen de energiefacturen de pan uit! Veel mensen doen moeite om de energiefacturen te betalen, maar vaak lukt dit niet meer. We gaan op zoek naar praktische tips en tricks die ons allen een centje kunnen opleveren.
 • Een aantrekkelijke school voor kind en ouder, kan dat?
  Kom samen met ons nadenken hoe we een school kunnen omtoveren tot een laagdrempelige en leuke ontmoetingsplaats , waar het fijn is om samen met de juf, kind en ouder te vertoeven. Of heb jij een topidee om die klassieke ouderavonden aantrekkelijker te maken?
 • Huis en tuin onderhouden met weinig inkomen: niet gemakkelijk!
  Problemen met het onderhouden van je huis en tuin kan je voorkomen.  OCMW, CAW en Volkshuisvesting werken al samen om  deze problemen op te lossen bij sociale huurders.  Graag denken we met jou verder na over hoe we dit nog beter kunnen aanpakken.

 

16.15 uur

Optreden "Ik was, ik ben, ik wil zijn"
Een voorstelling vol ritme en muziek door een diverse groep Willebroekenaars. Deze voorstelling werd mogelijk door een samenwerking tussen CBE Open  School en CC De Ster.

 

16.30 uur

Slot

 


22 oktober 2016

Muzikaal optreden van Onze Rijkdom.

Twaalf mensen die in armoede leven, zingen onder begeleiding van zanger/acteur Hans Van Cauwenberghe over hun leven, over de dagelijkse strijd, over eenzaamheid en geluk. In het voorprogramma: Bazaar

                                                                                                                                                            

Gemeentelijke schouwburg

August Van Landeghemstraat 101, WIllebroek

20.15uur.

 

 

 

 

 

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster