Studie omtrent verbindingsweg tussen Kersdonk en A12

18/08/2016

 

Op 2 juni 2016 ging een intergemeentelijke begeleidingscommissie (iGBC) door omtrent de studie over een nieuwe verbindingsweg tussen het regionaal bedrijventerrein Kersdonk te Willebroek en de A12. De weg ligt deels op het grondgebied van de gemeente Willebroek (provincie Antwerpen) en deels op Kapelle-op-den-Bos (provincie Vlaams-Brabant).

 

Dit naar aanleiding van de in opmaak zijnde PRUP’s voor de regionale bedrijventerreinen Willebroek Centraal en Willebroek Zuid (beiden gelegen aan de A12) waar tevens wordt gezocht naar een optimale ontsluiting van de site Kersdonk.

 

Aangezien de verbindingsweg moet aantakken op het knooppunt Londerzeel-Noord, dat echter nog lang op zich zal laten wachten, hebben wij als gemeente aangedrongen op een tussentijdse oplossing om zodoende al sneller een ontsluiting te realiseren voor de site Kersdonk via de A12.

 

Hiervoor werd een bijkomende studieopdracht gegeven aan het studiebureau die recent enkele voorstellen voorlegden.

 

Het gemeentebestuur Willebroek kiest voor de aanleg van een parallelweg naast de A12 tussen de verbindingsweg en afrit Londerzeel industrie, en dit in beide richtingen met een optimalisatie van de oprit thv Carré.

 

In dit scenario wordt het verkeer diffuus verspreid richting Brussel en Antwerpen en wordt het kruispunt A12-Breendonkstraat niet extra belast. Het gemeentebestuur geeft hiermee de aanzet naar de ontwikkeling van deze plannen om deze aanleg te realiseren en de problematiek in Tisselt op termijn op te lossen.

 

 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

 

Organisatie Willebroek, Dienst mobiliteit, Pastorijstraat 1, 2830 Willebroek

03 866 90 50, mobiliteit@willebroek.be


doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster