Renovatiewerken ‘blauwe brug’ duren maand langer

11/08/2016

 

De voetgangers- en fietsersbrug over de Dijle tussen Walem en Heindonk zal nog een goede zeven weken in de steigers staan. In april startte Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) met de renovatie van de brug. Door de slechte weersomstandigheden en een daad van vandalisme zullen de werken niet eind augustus, maar pas eind september klaar zijn. Voor de veiligheid van fietsers en wandelaars blijft de brug tot het einde van de werken volledig afgesloten.

 

Sinds begin april krijgt de ‘blauwe’ brug een onderhoudsbeurt. Eerst werden het wegdek en de leuningen gegalvaniseerd, vervolgens werd de brug volledig gezandstraald en opnieuw blauw geschilderd. De voorbije maanden liepen de renovatiewerken vertraging op. In juni lagen de werken even stil na een daad van vandalisme. Onbekenden staken toen de beschermfolie, die de geschilderde brug moest afschermen, over een lengte van 50 meter in brand. Vervolgens kon er door het regenweer lange tijd niet geschilderd worden.

 

Eind september opnieuw in gebruik

Door de onvoorziene omstandigheden zullen de werken eind augustus, de aanvankelijke einddatum, nog niet voltooid zijn. De aannemer rekent op een vertraging van zeven weken. Als de werken volgens planning verlopen en het weer meezit, kan de brug eind september opnieuw in gebruik genomen worden. Indien nodig zal het renovatieteam overuren presteren om de nieuwe timing te halen.

 

Omleiding blijft behouden

Uit veiligheidsoverwegingen houdt W&Z de brug afgesloten zolang de werken duren. Fietsers en voetgangers kunnen nog altijd de omleiding volgen via het jaagpad van de Beneden-Nete, de Rupel en de Dijle. De Dijle oversteken gaat via de brug aan de Blarenberglaan, via de baanbrug in Boom of met de veerdienst Boom–Klein-Willebroek.

 

De omleidingsborden op de verschillende toegangswegen, een initiatief van W&Z en Toerisme Provincie Antwerpen, blijven staan. Dezelfde info is terug te vinden aan de fietsknooppunten in de omgeving, waardoor fietsers ter plaatse tijdig hun traject kunnen aanpassen.

 

De scheepvaart wordt via een ‘Bericht aan de schipperij’ van de werken op de hoogte gebracht, maar zal geen hinder ondervinden van de verlenging van de werkzaamheden. Zelfs bij hoogwater is de vrije doorvaart gegarandeerd.

 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

 

Sarah Verhaegen, Waterwegen en Zeekanaal NV, afdeling Zeeschelde

03 224 67 38, Sarah.Verhaegen@WenZ.be


doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster