Eerste editie van ZOWI is een succes

17/08/2016

 

7 Weken, 33 dagen, 4426 ingeschreven kindjes over de hele zomer, een gans bataljon monitoren, vrijwilligers en professionelen en 168 verloren voorwerpen later zit ZOWI erop.

 

ZOWI, voluit Zomer Willebroek, werd dit jaar gelanceerd en is geboren uit de creatieve breinen van de Willebroekse Vrijetijdsdiensten. De Jeugddienst, Sportdienst, Cultuurdienst, Bibliotheek, Buitenschoolse Kinderopvang ’t Appelboompje en de dienst Toerisme en Evenementen bundelden hun krachten en middelen en werkten bijna een volledig jaar aan de voorbereiding van deze geïntegreerde zomerwerking die de vroegere speelpleinwerking en een deel van de sportkampen vervangt.

 

Dat onze kleinste Willebroekenaren hiermee een topzomer beleefd hebben, staat vast! Terwijl onze Rupsen en Toppers (2013-2009) geëntertaind werden in BKO ’t Appelboompje, konden de Minions (2008-2007), Spewi’s (2005-2006) en Giants (2004-2003) zich uitleven in en om sporthal de Schalk waar ze een uitgewerkt activiteitenaanbod binnen de ateliers sport, spel, bouwen en kunst aangeboden kregen.

 

Een geïntegreerd vrijetijdsaanbod, waarvan ZOWI één van de eerste realisaties is, kadert in de ontwikkeling van het Huis van de Vrije Tijd. Hoewel deze manier van werken vrij nieuw is voor de gemeentelijke diensten, heeft deze samenwerking tal van voordelen: er kunnen meer kinderen opgevangen worden en er wordt een grotere verscheidenheid aan activiteiten aangeboden zodat kinderen hun talenten verder kunnen ontwikkelen en nieuwe eigenschappen kunnen ontdekken. Ook overlappingen en hiaten binnen het aanbod worden op deze manier weggewerkt.

 

Hoe trots de Willebroekse vrijetijdsdiensten ook mogen zijn op hun eerste ZOWI, toch willen ze het volgend jaar nóg beter doen. Om indrukken en ideeën van ouders te verzamelen, werd een korte enquête aan de ingang van de zomerwerking gelegd. Daarnaast zijn ook de ervaringen van onze kinderen en monitoren van onschatbare waarde. De organisatie roept dan ook op om alle suggesties, opmerkingen, verbeterpunten,... te laten weten via vrijetijd@willebroek.be.

 

Om iedereen te bedanken voor het vertrouwen,  nodigen de vrijetijdsdiensten alle mama’s, papa’s, oma’s en opa’s, … uit op ZOWI’s slotfeest op vrijdag 19 augustus waar alle deelnemers zich om 15.00 uur nog eens van hun beste kant laten zien tijdens het toonmoment. Daarna wordt deze geweldige zomer afgesloten met een hapje en drankje.

 

Ook de dames en heren van de pers zijn van harte welkom op dit slotevent. Schepen van Jeugd Tinneke Huyghe zal aanwezig zijn en staat de journalisten graag te woord.

 

 


 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

 

Organisatie Willebroek, dienst Jeugd, Pastorijstraat 1, 2830 Willebroek

03 866 92 05, vrijetijd@willebroek.be


  


doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster