5. Jaarlijkse Behaagactie

Natuurpunt biedt je in samenwerking met Regionale Landschappen, gemeenten en andere verenigingen de mogelijkheid om op vele plaatsen in Vlaanderen streekeigen bomen en struiken aan te kopen.

 

Hagen, houtkanten en bomenrijen geven structuur aan het landschap en de tuin. Bovendien worden meer diersoorten door deze struiken en bomen aangetrokken, omdat ze vaak als 'verbindingsweg' worden gebruikt. Het gebruik van streekeigen soorten vergroot op die manier de natuurwaarde van je tuin. De waarde van het landschap zal zowel voor plant en dier als voor de wandelaar verhogen.

Streekeigen bomen en struiken hebben als groot voordeel dat ze beter aangepast zijn aan de bodem en het klimaat van de streek. Er is in elke streek een ruime keuze voor hagen, houtkanten, fruitbomen, bessenstruiken, enz. De opbrengst van de acties gaat naar de aankoop van waardevolle natuurgebieden in jouw buurt.

 

Meer info over de Behaagactie 2017 kan je hier vinden. 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster