Duurzaam gebruik energie

Inwoners van Willebroek weten hoe energie rationeel gebruikt kan worden:

Jaarlijks wordt nagegaan hoe het elektriciteit- en aardgasverbruik binnen Vlaamse gemeenten evolueert. Deze cijfers werden begin maart officieel vrijgegeven door netbeheerder Eandis.

 

Uit de verbruiksgegevens van Willebroek blijkt dat de inwoners spaarzaam omgaan met hun energie. Het residentieel verbruik per aansluiting van aardgas ligt 10% lager dan het verbruik per EAN in gelijkaardige gemeenten. Voor het verbruik van elektriciteit ligt Willebroek zelfs met ongeveer 25% onder het gemiddelde. Deze trend is niet alleen gunstig voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Met de steeds stijgende energieprijzen is een lager verbruik zeker welkom in het huishoudelijk budget.

 

Op niet-residentieel vlak scoort Willebroek minder goed. Het gemiddeld verbruik van elektriciteit is ongeveer gelijk aan gelijkaardige gemeenten maar in het verbruik van aardgas kan zeker verbetering worden aangebracht. Met een gemiddeld verbruik per aansluiting van 291.424,26 kWh ligt het niet-residentieel verbruik 2 keer hoger dan gemiddeld. Hiermee kunnen 19 gezinnen in Willebroek een jaar lang voorzien worden van aardgas.

 

Er is dus nog wat werk aan de winkel maar de inzet van de bewoners is reeds een grote stap in de goede richting.

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster