Behaag Natuurlijk ... Willebroek

Natuurpunt biedt u in samenwerking met Regionale Landschappen, gemeenten en andere verenigingen de mogelijkheid om op vele plaatsen in Vlaanderen goedkoop streekeigen bomen en struiken aan te kopen.

 

Hagen, houtkanten en bomenrijen geven structuur aan het landschap en de tuin. Bovendien worden meer diersoorten door deze struiken en bomen aangetrokken, omdat ze vaak als 'verbindingsweg' worden gebruikt. Het gebruik van streekeigen soorten vergroot op die manier de natuurwaarde van uw tuin. De waarde van het landschap zal zowel voor plant en dier als voor de wandelaar verhogen.

 

Streekeigen bomen en struiken hebben als groot voordeel dat ze beter aangepast zijn aan de bodem en het klimaat van de streek.
Er is in elke streek een ruime keuze aan hagen, houtkanten, fruitbomen, bessenstruiken, enz.
De opbrengst van de acties gaat naar de aankoop van waardevolle natuurgebieden in uw buurt.

 

Ook Willebroek doet al jaren mee aan "Behaag Natuurlijk...".

Behaag_Natuurlijk.jpg


Streekeigen planten en bomen zijn goed voor de biodiversiteit van uw tuin en doen het gewoon beter.


Hoe bestellen ?

De infobrochure met beschrijving van de beschikbare struiken en planten kan u afhalen bij het onthaal in het Administratief Centrum.

 

Bij de infobrochure vindt u het bestelformulier.

 

Het bestelformulier dient uiterlijk op vrijdag 31 oktober 2018 binnengebracht te worden in het Administratief Centrum.

 

Het bedrag dient u te storten op rek nr. BE47 9795 5322 7680 van ‘Natuurpunt kern Willebroek’ met vermelding: ‘Behaagactie Willebroek 2017 + je naam’.


Wanneer afhalen ?

De bestelde pakketten kunnen afgehaald worden op zaterdag 1 december 2018 tussen 11.00-13.00 uur op de Gemeentelijke Werkplaats, Jozef Wautersstraat 92 Willebroek.

 

Subsidiereglement

We herinneren u eraan dat u voor aanplantingen in of aan de rand van agrarische gebieden een subsidie voor kleine landschapselementen kan bekomen.

 

Via deze link kan u het reglement bekijken.

Via deze Link kan u het aanvraagformulier belijken.

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster