Open Monumentendag 2018

foto van Open Monumentendag Vlaanderen.

 

 

In 2018 vindt Open Monumentendag plaats op zondag 9 september.

Open Monumentendag, dat is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. In 2018 is het aan zijn 30ste editie toe!

 

Is jouw herenhuis de moeite waard om te bezoeken, vertel je graag over jouw passie voor die oude schoenfabriek of wil je mensen dat unieke erfgoedlandschap laten ontdekken? Meld je aan bij Herita als organisator voor Open Monumentendag en bouw samen met ons aan het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen.

Wie kan deelnemen?

Herita organiseert Open Monumentendag samen met lokale organisatoren: privé-eigenaars, beheerders van monumenten, erfgoedverenigingen, gemeenten, intergemeentelijke initiatieven, …. Kortom: iedereen die iets wenst te organiseren, is welkom.

Ben je voor het eerst organisator? Schrijf je dan in bij Herita en ontvang onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes omtrent de voorbereidingen.

 

De voorwaarden om deel te nemen zijn eenvoudig:

  • het onroerend erfgoed staat centraal (monumenten, landschappen, archeologische sites of varend erfgoed, al dan niet beschermd).
  • opengestelde monumenten (onroerend erfgoedsites) zijn gratis toegankelijk op zondag 9 september.

Onroerend erfgoed dat op andere momenten of het hele jaar door wordt opengesteld, kan uiteraard ook deel uitmaken van het programma. Maar liefst is er dan op Open Monumentendag dat tikkeltje meer te beleven dan op andere dagen: een unieke rondleiding, een exclusief gedeelte, een bijzondere tentoonstelling, …

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster