Agenda

Nacht van de duisternis

Op 12 oktober 2013 vieren we de 18de editie van Nacht van de Duisternis. Dan doven verschillende gemeenten de openbare verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht.

Met deze jaarlijkse campagne zet Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker.

Want er wordt te veel en verkeerd verlicht. We kunnen best met minder verlichting, zonder daarbij aan veiligheid in te boeten. Even vaak wordt de verlichting naar boven de hemel in gestraald. Met alle gevolgen van dien: te veel nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en tot gezondheidsproblemen bij mensen. Maar ook het bioritme van planten en dieren lijden eronder. Bovendien is een te fel verlichte nacht ook een enorme energieverspilling.

Meet zelf de lichtvervuiling 

U kunt samen met uw inwoners en leden aan de slag. Er zijn sinds kort twee apps beschikbaar waarmee het mogelijk wordt zelf de lichtvervuiling te meten. We roepen dit jaar alle deelnemers aan Nacht van de Duisternis op om dit te doen. Meer informatie vindt u op de website van de VVS


Datum


Tijdstip

19:00

Prijs

gratis

Locatie

Parking natuurgebied Het Broek
Broekstraat
2830 Willebroek

Organisatie

vzw Lichthinder
0498911715
maarten.vanleenhove@lichthinder.be
Maarten VAnleenhove
doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster